Dag 2 in de heuvels van de zuidelijke Nederlanden

Vandaag stond voor mij de Mergellandroute op het programma, 135 km met ongeveer 1800 hoogtemeters door Zuid-Limburg. Een tweede training achterelkaar om weer even een goede test te doen hoe het staat met het klimvermogen, niet of ik kan klimmen, maar hoe vlot dit kan. Ik voelde de benen nog wel van gisteren. Die 110 km met 3000 hoogtemeters waren niet helemaal in de kouwe kleren gaan zitten. Gelukkig gingen we de eerste 90 km gezamelijk met de club op pad en de gemiddelde snelheid lag daarom eerst ook niet zo hoog. Een prima duurtraining tempo eigenlijk. Mijn hartslag bleef ook mooi laag, behave dan op de Eijserbosweg en de Keutenberg natuurlijk, want daar houdt niemand zijn hartslag laag. 

De kaart: klimmen-gulpen-30-04-2007.jpg, maar nog leuker, interactief te volgen via deze link

Het begin liep helaas een beetje chaotisch, al snel waren we twee mensen kwijt die de bordjes van de Mergellandroute hadde gemist, maar gelukkig kon Max ze later nog oppikken toe hij een alternatieve rouite zocht voor de Keutenberg. Maar ook bovenop het Margratenplateau waren we ineens 5 man kwijt…… Gelukkig helpt telefonie hierbij en bij de beklimming naar Klimmen, was de groep weer compleet. Die eerste kilometers naar onze vaste koffiestop op 60 km in Bunde, zijn niet zo spannend, behalve dan de afdaling in Geulle en daar ging het helaas ook mis. Joost kon helaas se scherpe knijpende bocht niet meer houden en vloog met fiets en al over de vangrail. Zijn fiets lag 6 meter lager, Joost bleef min of meer hangen, maar had toch nog een lelijke beschadinging in zijn Liesstreek.  Na een korte inspectie, leek het gelukkig mee te vallen en kon Joost, zijn fiets was ook nog heel, de afdaling weer vervolgen. immers 5 km later was er koffie. Gelukkig ging het steeds beter met hem, dus ook de hele rit kon hij verder uitrijden.

De Bemelerberg is toch wel een klein beetje mijn favoriet, vanuit midde uit de groep naar voeren gereden en met één tempo omhoog, dat is gaaf. Da heb ik gewoon echt sterke benen en loopt het geweldig. Na de eerste 60 km was ik ook goed de vermoeidheid van gisteren kwijt dus dat ging prima. Na 90 km waren we in Mesch voor de bananestop en drinken. Max, die ons de hele dag had begeleid, am hier afscheid van ons, want nu was het iedereen voor zich, terug naar Gulpen. Een deel doet dat door de hele route te rijden ( dan nog +/- 45 km) anderen gaan in Heyenrath al linksaf en korten de route met 20 km in.  Voor mij de hele route, een goeie test om het vermogen nog eens goed te testen. En dat ging prima, alhoewel je wel merkt dat de rit van gisteren wel invloed heeft. Mijn hartslag kwam niet helemaal meer in de hoogste zone, dus maximaal vermogen leveren was er niet bij, maar ik mocht niet klagen. Na 1,5 uur had ik 45 km afgelegd, in dit landschap is dat niet verkeerd, zeker niet als het ook niog de laatste 45 km zijn van 135 km totaal.

 Op naar de hersteltrainingen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: