2 jaar

2 jaar is het nog maar geleden, dat je ’s ochtends tegen me zei ‘het gaat niet meer zoals ik wil’. ’s avonds vroeg je me of ik het licht uit wilde doen…

De wereld verging voor mij, wat een wanhoop na zo’n strijd, je was voor eeuwig weggegaan. De wereld zag er voor mij volledig anders uit, terwijl de volgende dag gewoon de zon weer op kwam, de krant weer op de mat lag, de aarde draaide gewoon door, maar dat tempo was voor mij te hoog en dat duurde langer dan dat ik had verwacht..

2 jaar lang ben jij aan het knokken geweest om de borstkanker te overleven en nog een mooi leven te leiden. Na een dik half jaar van chemo’s, operatie en bestralingen, begon je weer de oude te worden, op 3 juni 2010 liep je de Alpe d’Huez op en verklaarde je jezelf genezen. Maar op 12 januari 2011 sloeg het noodlot voor de 2e keer toe. Een epileptische aanval, kondigde nieuw onheil aan. Het bleek een uitzaaiing in de hersenen te zijn. 8 maanden strijd, we waren hopeloos naïef en hoopten op een goeie afloop, maar op 8 september ging het niet meer zoals je wilde en ging het licht uit.

Het was in die zelfde week van Marijke haar epileptische aanval dat Inspire2Live haar congres Understanding Life! organiseerde en met 50 vooraanstaande onderzoekers van de hele wereld de aftrap gaven van het programma Understanding Life! om alle kennis die er al op de wereld is, eindelijk eens te gaan bundelen om zo versnelling in het kanker onderzoek te krijgen en zo kanker in januari 2021 onder controle te hebben.

Marijke en ik hebben het hier heel vaak over gehad, dit was echt de volgende belangrijke stap, om niet alleen binnenlands te kijken maar ook het met bloed zweet en tranen bijeengefietste geld ook internationeel te besteden en dan met name om al die uitvindingen eens bij elkaar te leggen, ego’s op zij te schuiven en zich eens echt op de patient te richten.

Alle discussie en zwartmakerij van afgelopen weken helpt geen enkele patiënt. Pers, Alpe d’HuZes-volgers en Alpe d’HuZes-bestuur hou hier nu eens mee op, stop je ego weg en gedraag je eens ridderlijk!!

Marijke heeft helaas niets aan de resultaten van Understanding Life! kunnen hebben, maar ik wil niet weer een geliefde aan kanker verliezen.

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Peter Oskam op 09/09/2013 om 08:36
  • Reageer

  Hele mooie woorden Klaas! Wij pakken de positieve AD6 vibe weer op en staan juni weer op die berg. We weten waar we het voor doen.

 1. Wij gaan door voor de patienten, mooi stuk Klaas

  • Roland Willems op 09/09/2013 om 17:33
  • Reageer

  KLASSE KLAAS!

  • Schouwenburg Winny op 09/09/2013 om 19:11
  • Reageer

  De tranen komen in mijn ogen en ik krijg kippenvel tijdens het lezen èn ik ben het er helemaal mee eens.

  • Bhani op 09/09/2013 om 20:47
  • Reageer

  Moest nog aan je denken vandaag! Mooie woorden! Ik wens je mooie herinneringen aan Marijke en veel mooie nieuwe herinneringen aan je leven nu!

 2. Klaas, ook vanuit Costa Rica, je had het niet mooier kunnen zeggen. Wij organiseren hier straks voor de derde keer het tropische zusje van de Alpe d’HuZes en kunnen niet anders dan het volmondig met je eens zijn. Weg met al die ego’s, weg met al die stemmingmakerij en nou als de donder terug naar waar het om gaat. Prachtige woorden Klaas…..

  Ed Smit, voorzitter POCHO

Geef een reactie