Klimmen rondom Trois Pont is gaaf

Wow, dat is gaaf, een hele zondag klimmen in de omgeving van Trois Pont. Trois Pont zelf stelt niet zoveel voor, het enige van formaat, is natuurlijk de drie bruggen, waar het dorp naar genoemd is en de GB supermarkt, daar hadden we dan ook afgesproken met de kanjers van Alpe d’Huzes. Het was voor mij makkelijk om op tijd te komen, ik had namenlijk gisteravond bij Max overnacht. Tenminste Max zijn ouders, die aan het fietsen waren langs de Donau, en in Maastricht wonen en dat scheelt al snel een dikke twee uur rijden. Nu was het nog maar een klein uurtje, e nomdat het erg opschoot, heb ik ook nog even de binnenweg genomen. Die liep over de Haute Levee, een bekende kraker uit Luik Bastenaken Luik. De spandoeken en dranghekken stonden al klaar, want vanmiddag zouden de profs hier langs komen.

d3-trois-point-29-04-2007.jpg en via deze link kun je ook nog de tocht interactief volgen

In Trois Pont stonden al veel Alpe d’Huzessers klaar, uiteindelijk om 9 uur waren we met bija 30 man om de 3 uitgepijlde routes te gaan verkennen. Route 1 over de Wanne, Haute Levee, Rosier, Le Vequee en Ancient Barriere Route 2 ???? (niet gedaan) en Route 3 over de allerverschrikelste hellingen in de burt van Trois Pont. Ik had even het gevoel alsof ik mijn fiets in tweeen zou trekken…. 1 km lang 25% omhog. Tot ik mijn stuur te hard aantrok en bijna achterover vloog, maar gelukkig nog net van de fiets kon springen. De laatste 20 meter dan maar lopend afgelegd en toen weer op de fiets.  Na deze erschrikking stond ons de Wanne te wachten en daarna nog de Stockeu. Gelukkig stond er publiek angs de kant om ook ons aan te moedigen, maar wie daar heeft bedacht om een weg aan te leggen en daar ook nog eens fietsers over heen te sturen….. brrrrr dat moet je wel erg slecht zijn….

Bij route 1 kwam ik over bekend terrein, grote delen van Luik Bastenaken Luik, net als de Rosier waar ik wederom aan de zwaarte kracht ontsnapte bovenop rachts, richting Spa en toen…. ja de groep ging links, maar ik had even tijt nodig gehad om mijn helm op te zetten en ik stoof rechtdoor naar beneden… Goedemorgen Spa. Dat was dus niet goed en ik moest weer terug naar de route. Nu weet ik  ook hoe de Rosier test loopt, valt overigens niet tegen. De groep heb ik pas weer in Trois Pont gezien. Daarna de route 3 gedaan… Dat het steil was, is wel duidelijk, en dat het pijn deed ook, maar wat leuk was, was dat we de pofs nog even hebben langs zien komen op de Wanne. En wat leuk was om te zien, is dat er ook genoeg profs zijn die moeten lossen op de Wanne. Maar ach, die geloste renners zullen nog wel sneller gaan dan ik.

Laura en Frank, enorm bedankt voor het uitzetten van de routes, ze waren geweldig voor de voorbereiding voor Alpe d’Huzes.

Even nog voor de statistieken, 3000 hoogtemeters in 110 km, dus gemiddeld 5,8% stijgingspercentage gehad…. Valt dus mee, Alpe d’Huez is een dikke 8%!!

1 reactie

  • Diederik (nr 5) op 01/05/2007 om 08:06
  • Reageer

  Ha Klaas,

  Viel inderdaad niet mee, was een stuk zwaarder dan de Gold Race!
  Hoe ging de Mergelland route maandag?

  Groeten,
  Diederik

  PS: gave site trouwens!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: