22ste trainingsweek, week 15 La Roche

Na de intensieve vorige week, een iets rustigere week,en dat was ook hard nodig. Ik was goed leeg en op de koop toe werd ik ooknog verkouden…. 🙁 Dit is niet goed, te hard getrained? Niet alleen verkouden,maar gewoon ook een gevoel van lamlendigheid. Daarnaast ooknog slaap tekort….. Daarom kwam ik zaterdag pas weer toe aan trainen, maar wel op de mooiste plek binnen handbereik: De Belgische Ardennen. Wat is het daar mooi, veelbeklimming, lange stukken, korte steile stukken, helemaal geweldig. Het landschap van Luik Bastenaken Luik, Waalse Pijl, en allelrlei cyclosportieven. Een goeie training, helaas nog niet helemaal hersteld.

Ik was uigenodigd door Age, die met Ines, Martine en Bram vlak bij La Roche waren neergestreken. Enorm gezellig,dus naast het trainen ook nog eens goed vertoeven. Dankjewel.

klimmen-la-roche-11-4-2009We hadden op internet wat routes opgezocht en de route van zaterdag was  de 100 mooiste kilometers in Belgie genoemd. Daar was geen woord aan gelogen. Fantastisch was het, mooie beklimmingen, diepe dalen, bossen, wijdse blikken, puur genot. Met zijn 4-en, Bram, Age, Wim en ik hebben we eerst een rondje van 60 km gemaakt en terug gegaan naar het huisje om dara te lunchen, om daarna ’s middags nog eens 70 km er bij te pakken. 2000 hoogtemeters met als toetje de Cote de Haussir. Na bijna 130 km is dit een echte sloper, maar om goed te trainen, heb ik’m op mijn omslagpunt omhoog gereden, pfoeh. Een geslaagde dag.

klimmen-la-roche-12-4-2009Op zondag een iets kleiner rondje, het tegenovergestelde van een rondje van de Claude Criquielion. Op een bepaaldmoment kwam de weg meal bekend voor, toen we in de afdaling ook nog twee profs van Caisse d’Epargne tegen kwamen, en ineens rechtsaf de brug over,…… hé dit zit ook in Luik Bastenaken Luik. Ik vind dit altijd een vervelende klim, mede omdat altijd iedereen zegt dat er geen klimmen zitten in de extra 60 km naar Bastosge en terug om weer op de 170 km route (de jongens route :-)) te komen. Nu liep’ie makkelijk nog maar 20 kilometer gereden dus dan valt alles ook nog mee. UIteindelijk een lekker rondje van 70 kilometer gemaakt super.

d1-arnhem-13-4-2009Op zondag de traditionele paasbrunch in Arnhem, een goede reden om weer op de fiets te stappen terug naar Amersfoort.Het wordt nu welwat drukker op de fietspaden, waar de hele winter je het rijk allen had, nemen nu de “wat langzamere” fietsers bezit van het fietspad. Erg goed uitkijken dus 😉 Een lekkere rit, tegen de wind in,maar ach het was toich een D1 training, lekker kalm aan dus en nog even knallen op de Italiaanse weg bij Heveadorp. Toch altijd weer leuk, lekker kort, dus een volle sprint…..

Zo weer een week voorbereiding voorbij, niet helemaal tevreden door de verkoudheid, die zelfs nog niet helemaal over is…mar ik heb vertrouwen dat dit goed komt, nog een paar dagen voor de Amstel Gold Race, daar ga ik even lekker knallen…

Geef een reactie