21ste trainingsweek, week 14, Ronde van Vlaanderen

Wow, dit was een zware week, aan alle kanten druk, op het werk en in de trainingen. In totaal deze week 440 kilometer gereden, en best intensief. Ik merk ook dat de vermoeidheid is toegenomen,dus nu maar even wat rust een paar dagen en trouwens ook even naar de manueel threpeut,dus een paar dagen rust is ook wel goed.

d3-amersfoort-31-3-2009Op dinsdag de eerste clubtraining gedaan, omdat het mee zat met files, kon ik wat eerder op de fiets gaan zitten en had alvast een paar intervallen te pakken. Daarom maar meegegaan met de E-groep, gemiddels 32 km/h gereden, dus regelmatig in de 40, maar minimaal boven de 35 km/h gereden, prima D3 training.

d2-schiphol-rijk-1-4-20091Op woensdag van mijn werk teruggereden van mijn werk naar huis, wind tegen, dus dat viel nog wel tegen, maar met 28 gemiddeld toch prima D2 training. Eevn een andere route gereden, want in Hilversu liggen alle wegen weer op de kop (ben benieuwd of de éénrichtingen ook weer gaan veranderen)

kracht-amersfoort-2-4-2009

Natuurlijk de dag erna op de fiets weer terug, een krachttraining om de explosiviteit te houden, met de wind mee, was een gemiddelde van 31 km/h makkelijk te halen. Eemiets andere route, maar precies hetzelfde aantal kilometers 🙂 toch wel grappig.

Al met al een goeie voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen op zaterdag. klimmen-ninove-4-4-2009De rondes der rondes, wat geweldig zeg, de Kapelberg, Koppenberg  Oude Kwaremont, de Berendries, de muur van Geraardsbergen, wat geweldig om op deit terrein te mogen rijden. Ze mogen trouwens wel wat doen aan het wegdek 😉 Man wat zijn die kasseien vervelend zeg. Je handen worden gevoelloos en met zoveel mensen om je heen heen is soms remmen wel handig. Ik ben het niet meer gewend om op een beklimming af te moeten stappen, maar als er 4 fietsers voor je vallen, dan kun je of 3 achterwielen stuk rijden en alsnog zelf valen of toch met de voet aan de grond, dat laatste dus, helaas, op de Patersberg en Koppenberg was dit het geval, maar waar Steijn Devoldere vandaag debeslissende demarrga maakte, kon ikblijven fietsen en al slalommend over de stoep om toeschouwers en fietsers heen, lukt me het om fietsend boven t ekomen op deze machtige heuvel. |Een heerlijk gevoel 🙂 De Bosberg daarna is een makkie, gewoon lekker stoempen en omhoog.

klimmen-velp-5-4-2009Al redelijk vermoeid begon is zondag aan de training van BergOp, het trainingsprogramma van Adrie van DIemen. Vandaag een D3 interval op de Zijpse Berg op de Posbank bij Arnhem en darana nog een D2 training. Poeh, dat was niet makkelijk, toch nog 7 keer omhoog gereden en steeds met toch ongeveer dezelfde rondetijd, slechts een verval van 30 seconden, dat viel dus mee. Maar nu is het wel even genoeg. Even rust en dan vanaf woensdag weer op de fiets. Vrijdag naar La Roche om een paar klimmeters er bij te krijgen. Ik hou je op de hoogte.

Geef een reactie