23ste trainingsweek, week 16 Amstel Gold Race

Vorige week was al een mooie trainingsweek geweest met flink wat klimmeters, een uitstekende voorbereiding voor de Amstel Gold Race van deze zaterdag. Eerst nog een D1 en D3 training, perfect om dit te doen op de rit van werk naar huis en omgekeerd. Wat een mazzel met het weer trouwens, elke dag kan er gewoon gefietst worden. ’s ochtends nog wel erg fris,maar daar is op te kleden.

De weersvoorspellingen voor de Amstel Gold Race waren niet fantastisch en toen ik vrijdags naar Limburg reed, begon het rond Eindhoven al te regenen. Het gekke was, dat het normaal in het zuiden warmer en droger is, maar nu was het omgekeerd. Gelukkig viel het zaterdag allemaal mee, sterker nog, het was eigenlijk beter dan het jaar ervoor. Wel jammer dat het vanaf de Kruisberg begon te regenen, maar ook dit was geen constante harde regen.

agr-valkenburg-18-4-2009Het liep wel lekker, het Limburgse land ligt mij wel, op de macht naar boven, want mijn 100kg komt niet zomaar boven, maar als de klim niuet te lang is, kan ik flink wat vermogen leveren. Een Loorberg rij ik dan met gemiddeld 400 Watt en kan dan wat afstand nemen. ZO’n 250km is eigenlijk best lang,maar omdat er voldoende eten en drinken was op het parcours, was dit geen probleem. Uiteindelijk rond 17:00 aangekomen op de Cauberg, gemiddeld 28km/h gereden.

De dag erna lekker een 35 km uitgereden en de AGR van de profs gevolgd,leuk, erg spannend,jammer dat Geesink en Kroon het net niet redden.

Geef een reactie