Twee keer een krachttraining

Vorig jaar schreef ik ook nog over elke training die ik in de sportschool deed, dit jaar doe ik dat wat minder. Maar nu heb ik twee krachttrainingen achter elkaar gedaan deze week (dinsdag en donderdag) daarom toch maar even een klein verslagje.

Van Adrie van Diemen heb ik in de laatste clinic over krachttraining wat interessante dingen geleerd. Eén daarvan is dat krachttrainingen in deze periode van het jaar erg goed zijn, zeker als je ze ook nog eens heel specifiek doet en dan daar achteraan nog een uurtje niet te intensief spinnen is het toefje slagroom.

Voor deze week stonden er twee keer een krachttraining op het programma, nog niet met zoveel kilo’s als vorig jaar, maar ik ben nu op ongveer 80% begonnen. Voor de boverug/schouders was ik helaas dinsdag iets te zwaar begonnen, dus heb ik daar aardig wat spierpijn. De squats heb ik gedaan met 50 kilo 3 series met 30 herhalingen, leg press, waarbij ik nu nog met twee benen doe, maar binnenkort met één been ga doen en natuurlijk onderrug en buikspieren. Vooral dat laatste mag wel wat aan gebeuren, eigenlijk een halfjaar verwaarloosd.

Vrijdag naar Valkenburg om samen met Ius Sanctus team te gaan fietsen en daarna voor de laatste keer dit seizoen een paar glazen bier drinken, vanaf volgende week streg regime om het gewicht weer onder controle te krijgen, want 6 keer die Alpe d’Huez op met tevee gewicht gaat echt niet.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: