Dit is nou een écht goeie training

Maar wel een training die helemaal niet zo hard ging. Maar trouwe lezers van mijn log hebben dit al vaker van mij gehoord, nu, zo in het voorseizoen moeten de meeste trainingen, duurtrainingen zijn met een hartslag in de D1 zone (zo’n 60 – 75% van de maximal hartslag). Meestal jagen we elkaar op en is de training te intensief, vandaag dus niet.

William was weer op de fiets gestapt en we hebben plechtig beloofd om bij elkaar te blijven. Normaal fietst hij ook wel harder, maar bij de onfortuinlijke val 2 weken geleden op het ijs van Ankeveen, waar ik mijn knieën bezeerde, heeft hij zijn hamstring gescheurd. Rustig aan zei de dokter en na 3 weken voorzichtig op de fiets. Nu we waren in de 3e week 😉 dus er mocht weer voorzichtig gefietst worden. Dat ging best goed en met het matige tempo van gemiddeld 26-27 km/h was dit ook nog eens het perfecte duurtraining tempo.

 d1-06-01-2008.jpg

Traditioneel koffie gedrinken in Kootwijk, bij de overburen van onze normale stek, vanwege vakantie en totaal bijna 80 km gereden. Komende week twee keer een krachttraining doen in de sportschool en vrijdag vertrekken naar Limburg. Verzamelpunt Valkenbrg, waar we met het team van Ius Sanctus, waarmee we op 5 juni de Alpe d’Huez 25 keer gaan beklimmen onze eerste gemeenschappelijke training in het Limburgse land gaan doen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: