Training in Limburg

Er zullen dit jaar nog vele volgen, maar vandaag was de eerste training in Limburg in 2008. Eigenlijk was ik nog nooit zo vroeg in het jaar in Limburg wezen fietsen, maar we hadden nu een goeie combinatie. Het was ons traditioneel weekend van de jaarvergadering van Ius Sanctus en dit jaar in Valkenburg. Daarom hadden we met z’n vijfen (Bert was op vakantie) besloten om een dag eerder te komen en op zaterdag ochtend te gaan fietsen. Naast het fietsen hadden we ook nog veel te bespreken, want hoe staat het met ons sponsorsaldo, wat zijn de acitivteiten die we aan het ontplooien zijn op dat front, en hoe kunnen we meer sponsoren aan ons binden.  Brieven sturen, mensen bellen, anderen vragen om ook voor ons sponsoren te werven,  want we staan op ongeveer 11% van ons doel, dus er moet nog wel wat gebeuren. Daarnaast willen we ook graag zoveel mogelijk supporters op 5 juni op de Alpe d’Huez, dus daarom hebben we het Ius Sanctus supporters team opgericht, waar onze supporters zich op kunnen inkopen.

Ook het trainingsplan passeerde de revue, en natuurlijk ook de afspraak over hoe vaak we de Alpe op gaan fietsen op 5 juni. Dat is nu duidelijk: Stefan 6 keer, Björn 6 keer, Klaas 6 keer, Martijn, 3 keer, Bert 2 keer en Jos 2 keer. Opgeteld dus 25 keer!

d3-valkenburg-12-01-2008.jpg   Racefietsen

Zaterdagochtend vetrokken we op 9:00 voor ons rondje, aangezien we verschillende trainingsdoelen hebben ook verschillende fietsplannen voor vandaag, maar het eerste stukje even samen. Allereerst de Geulhemmerberg op en daarna de Bemelerberg, bij velen bekend uit de route van de Amstel GoldRacse, afdalen/klimmen naar Cadier en Keer en toen splitste onze routes. Wij gingen door naar st. Geertruid om zo de zuidelijke route te fietsen richting Epen. De Camerich op en Vijlenerbos in, afdalen naar Vijlen en toen naar Mechelen. De vraag was toen, hoe laat is het? Want de rest van de groep zou rond half één in Valkenburg zijn. Het was kart voor twaalf, even twijfel, maar toch maar gekozen voor de finale van de Amstel Goldrace: Kruisberg, Eyser Bosweg, Fromberg en daarna even een alterbatief, Sibbegrubbe op, Daalhemmerweg af en toen toch nog even de Cauberg. En toen waren we flink gesloopt, 75 km 1200 hoogetemeters best wel veel zo vroeg in het seizoen.

Dit was al even een goeie test en een prima training. Het voelt goed aan, op naar de volgende voorbereidingen van ons team.

Tijdens de jaarvergadering hebben de aanwezigen van Ius Sanctus al € 800,- sponsoring toegezegd, dat is al weer een geweldig bedrag en uit ervaring weet ik dat dit bedrag nog wel 3 keer zoveel wordt. Daarnaast heeft toch al een paar mensen het idee opgevat om op 5 juni op de Alpe te zijn. Dat zou helemaal geweldig zijn, wij kijken er naar uit.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: