Stevige interval training

d3-lage-vuursche-12-04-2007.jpgEigenlijk had i deze training gisteren al moeten doen, maar ik was gisteren echt nog niet hersteld en had totaal geen fut om te fietsen. Maar niet getreurd, vanavond kon het ook nog. In het training programma had ik als opdracht om 4 intervallen van 10 minuten in D3 te rijden (90-100%) van het aerobe omslagpunt. Dat is dus behoorlijk doortrappen, met de wind mee ga je dan bijna 50 km/h en tegen de wind in ook nog 37-39 km/h. Ik doe deze intervallen bijna altijd in de Flevopolder, rustige weggetjes, bijn geen oversteken, dus een perfecte plek om lekker stevig door te fietsen.

Toen ik klaar was met de intervallen en ik over het Nijkerkernauw weer terug naar huis fietste, zag ik in de verte een groep van mijn wielervereniging net oversteken. Twijfel…… Zal ik mee fietsen of teruggaan, eigenlijk was het training doel bereikt, maar ja, de groep trekt toch ook wel. Ik had trouwens geen idee welke snelheidsgroep dit was, maar toen ik probeerde de groep in te halen, was duidelijk dat er stevig werd doorgetrapt. Het initiele gat was iets meer dan 30 seconden. Hier kwam de oude truc weer van pas: beginnen met tellen wanneer de laatste een bocht omgaat, net zolang tot jezelf ook bij die bocht bent. Het gat werd wel steeds kleiner, dat was bemoedigend, maar snel ging het niet, elke bocht gingen er 5 seconde af. Maar dan toch bij de groep. Ik had toen mijn 5e interval te pakken. Achterin was het bekende jojo effect, soms hard in de remmen en amper 25 fietsen en dan weer met 40 bij moeten trappen. Snel dus maar naar voren in de groep gegaan, waar ik toch wel wat vragende gezichten aantrof: Waar kom jij vandaan?

Goeie training, goeie zere benen, morgen maar even rusten. Trouwens, morgen in ondertrouw, dus helemaal niet fietsen, niet werken en de hele dag met Marijke lekker op stap, gaaf.

1 reactie

    • Ingrid van Dam op 03/05/2007 om 09:29
    • Reageer

    Ondertrouw, gefeliciteerd! Ik hoop dat het een gezellige, feestelijke dag is geweest! Je ziet, dat ik al even niet op de site ben geweest, maar ga vanavond weer ‘bijlezen’. Ben benieuwd wat ik allemaal tegenkom. Mocht je in de Flevopolder een fourage of rustpunt nodig hebben: we wonen in Zeewolde, dus waarschuw dan ff. Groet, Ingrid van Dm

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: