2 dagen duurtraining en schitterend weer

De trainingopdracht voor dit weekend was eenvoudig, in 2 dagen tussen de 6 en 8 uur fietsen e per keer maximaal 5,5 uur. Deze trainigen hebben als nut om maximale vetverbranding te krijgen, zodat het lichaam optimaal gebruik maakt van de voorraden, maar ook de kilootjes doet verslinden. Daarnaast heeft het vergroten van het duurvermogen als resultaat dat je sneller kan herstellen tussen trainingen in. Dat laatste merk ik de laatste maanden al erg goed trouwens, omdat straks de traininge elkaar nog sneller zullen opvolgen is dit dus erg goed. Overigens gaan de kilootjes ook erg goed Voor het eerst sinds 16 jaar ben ik weer onder de 100kg. Voor de mensen die mij niet kennen, lijkt dit misschien veel, maar ik kan je verzekeren dat als je 2 meter lang bent, een beetje gewicht niet gek is.

d1-amersfoort-14-04-2007.jpgGisteren met Kees en William lekker kris kras over de Utrechts heuvelrug geweest, niet te hard de heuveltjes op zodat ik nog precies in de D2 zone bleef. Het ging lekker, wat wil je ook met dit weer. Alleen de ellendige kraak in mijn bracket werd steeds erger, erg irritant, maar was het mijn bracket wel. Dat is soms zo lastig om te ontdekken wat het nou is. Thuis gekoen toch nog langs de fietsenmaker. Peter heeft de hele bracket binnenstebuiten gekeerd, maar de kraak was er nog. Uiteindelijk de pedalen er nog af en er weer op en……. de kraak was weg. Dankjewel Peter, dit fietst weer een stuk beter. Zo’n kraak heb ik jaren geleden ook gehad een paar weken later brak de zitbuis van de bracket, maar gelukkig was dit nu niet het geval.

d1-velp-15-04-2007.jpgVandaag lekker met de groep op stap geweest, een gecombineerde C, D, E groep. Dat is nog wel eens onduidelijk welke snelheid je dan moet kiezen. Maar omdat het niet zo hard waaide en als iedereen keurig het wieltje van de voorligger aanhield dan was het geen enkele moeite. Met een moyenne van 33 km/h was het een lekkere training. Morgen even herstellen en dan deze week klaarmaken voor de Amstel Gold Race. 250 km berg op en af door het Zuid-Limburgse landschap en afloop eten met de RaboBank profploeg.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: