Rondje Kees

Omdat ik nog een paar dagen vrij ben, voordat ik met mijn job begin bij Schuberg Philis, heb ik nog de gelegenheid om overdag te trainen. Kees is vorige week geopereerd en is net zondag uit het ziekenhuis gekomen. Een goeie gelegenheid om Kees dus te bezoeken. Een rondje van ongeveer 80 km als je de kortste weg neemt, of 110 km als je een omweg neemt zoals ik dat heb gedaan. Allereerst was dit voor een deel opzettelijk, om eerst via het oude land naar Amere te gaan en terug via het nieuwe land, maar bij Huizen en daarna bij Valkeveen, ging ik in de fout. Even niet meer scherp hoe nu de route precies liep, heb ik eerst heel Huizen gezien en daarna bij oud-Valkeveen langsgekomen, voordat ik bij Naarden Vesting kwam. Dat scheelde al weer een kilometer of tien. Daarna was de uitdaging om een beetje de kortste weg door Almere te kiezen.

 d2-amersfoort-26-3-2008.jpg

Vantevoren de route in de Garmin zette is bijna geen optie, omdat de kaarten bijna alleen maar de auto-routes kennen en Amere een strikte scheiding tussen auto’s en fietsen kent. Daarom maar wat geprobeerd. Daar ben ik de volgende 10 kilometer omgefietst denk ik. Zeker als je het kaartje bekijkt kun je het goed zien.

Het gaat goed met Kees, fysiek, ondanks de operatie, maar met name tussen de oren zit het goed en dat is heel mooi om te zien. Het rode polsbandje  “Opgeven is geen optie” zat om zijn pols en is niet meer af geweest (behalve dan tijdens de operatie). Super man!! Goed om te zien dat je er voor gaat en natuurlijk dat het tot nu toe mee zit. Doorgaan!!

Terug heb ik de kortste route gekozen, via Almere-Hout, langs de golbaan en over de Stichtse Brug, dat was nog maar 42 kilometer. Om kwart over zeven was ik thuis, ruim voor het donker werd. Goeie training gehad, vanavond hoef ik niet meer te spinnen. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: