Interval training voor Team IUS SANCTUS

In ons loodzware trainingsprogramma komen regelmatig groepstraining voor, waar met name de zwarrdere interval trainingen gedaan worden. Zo ook vandaag. Vandaag was de Posbank als traningsgebied aan de beurt, flink wat hoogteverschillen, rustig en relatief dichtbij. Bijna het hele team was aanwezig, behalve Bjurn, die geveld was door een buikgriepje en Martijn, die vandaag sponsorverplichtingen had. Want ja, je kan misschien wel hard fietsen, maar het gaat allemaal om dat je veel, heel veel sponsors hebt.

img_2919.jpg vlnr Klaas Veenbaas, Bert Bijker, Stefan van de Riet, Jos Eikhout, ontbreken op de foto: Martijn van ’t Wel en Bjurn Kolbeek

Om 10 uur verzamelen lukte niet helemaal, maar uiteindelijk zaten we om kwart voor elf op de fiets. Ook Rene Bentvelzen had zich vandaag bij ons aangesloten, dus waren we met zijn 5-en. Eerst even wat infietsen voordat we met de werkelijke intervaltraining zouden beginnen. Wel grappig te ontdekken dat bijna elke straat in Velp Beekhuizenseweg heet.

d1-amersfoort-29-3-2008.jpg   Racefietsen

De intervaltraining is voor elke fitheid van de fietser te doen, omdat het een rondje is, haal je elkaar wel weer in en kun je zo aan het eind weer bij elkaar aan sluiten. De snelsten, deden daadwerkelijk 6 keer de beklimming van de Zijpseberg de anderen 4 keer, wat zeker niet slechts was. Dit is echt een hele goeie training, omdat je bergop echt je lichaam goed laat werken. Elek rondje duurde voor de snelsten ongeveer 15 minuten, dus na anderhalf uur was dit intensieve deel voorbij. Allemaal weer verzameld en toen voor het vervolg verder met een duurtraining, richting Hoenderloo. Via de koningsweg en de Deelenseweg uiteindelijk in Hoenderloo aangekomen. Tijd voor een broodje, want dat was wel nodig. Voor de één een appelgebakje, voor de ander een uitgebreide maaltijd.

De route terug een splitsing in de groep, de helden de kortste route en de grotere helden via de Berg en Dalweg via de Woeste Hoeve, Loenen, laag Soeren, via de Lange Juffer naar de Posbank. Dit was echt een hele goeie training. De beentjes zullen wel een beetje tintelen. Voor sommigen morgen rust, voor mij weer een duurtraining met de club, want ondanks dat het lekker liep vandaag, moet er nog veel gebeuren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: