Fietsen op Mallorca is gaaf (deel 6)

De begeleide tochten waren klaar, dus daarom een rondje voor mezelf gekozen. Ik vond nog wel drie medestanders van de Triatlon club uit Dordrecht. Met zijn vieren hebben de Puig Major (800m) en de Sollèr (500m) gereden.

 klimmen-palma-de-mallorca-22-03-2008.jpg

Racefietsen (Klik voor simulatie van de tocht en foto’s) en filmpjes via deze link

Toen we weggingen leek het allemaal nog mooi weer te zijn, maar toen we bij Selva omhoog reden, begon het al lichtjes te regenen. Alleen nog maar een paar spetters, maar toch… Andre had namelijk erg goed gewaarschuwd voor regen en de gladheid van het wegdek. Als het namelijk een periode droog is geweest, heeft het wegdek een olielaagje gekregen, en met de regen wordt dit spekglad. Gelukkig bleek dat wat mee te vallen en door defensief te rijden, bleven ongelukken uit. Ondanks de steeds heftiger wordende regen, heb ik nog wel kunnen genieten van de prachtige uitzichten. Maar de afdaling naar Soller was wel extreem koud. In het restaurant waar we een bord spaghetti hebben gegeten, werd speciaal voor ons een straalkacheltje neergezet om op temperatuur te komen.

 Aan de Spaghtti in Sòler, om op temperatuur te komen

Toen we binnen zaten werd het droog, begon de zon te schijnen en werd het zowaar nog mooi weer. Dus hebben we met zonneschijn de Sollèr beklommen. Een prachtige klim met een twintigtal haarspeldbochten met een stijgingspercentage van 5 -6 % is dit heel goed te doen. Bovenop konden we genieten van een prachtig uitzicht over Mallorca en konden we beginnen aan de laatste 20 kilometer, met bijna alleen maar afdaling, 140 kilometer en 2000 hoogtemeters verder kwamen we terug in ons hotel, waar we nog net afscheid konden nemen van Wim, Bram, Dick, Vincent en Ben, die een dag eerder weg gingen. Al met al een geweldige trainingsweek, een dikke 600 kilometer gereden, een dikke 6000 hoogtemeters. Een perfecte voorbereiding voor de rest van het seizoen, met als hoogtepunt 5 juni: Alpe d’Huzes
Alain, Ger en André, van JdR cycling, enorm bedankt voor de goede en gezellige begeleiding en alle andere gasten die het er een enorme gezellige en mooie week van hebben laten maken, tot de volgende keer, of misschien op 5 juni op de Alpe d’Huez!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: