Oefenritje naar Les 2 Alpes

Iedereen die de Alpe d’Huez al eens heeft beklommen weet dat de beklimming van Les2Alpes een goeie generale is, het stijgingsporcentage is gemiddeld maar 7% en de klim is ook korter, maar helaas is de aanloop wel wat langer, dus het tochtje totaal werd toch nog 50 km.

Het was net gestopt met regenen, dus een lekkere frisse lucht, mijn grote voorkeur, want de lucht is relatief koud, waardoor ik niet zoveel hoef te zweten om afkoeling te krijgen en dus ook niet zoveel hoef te drinken. Het eerste stuk op het vlakke ging vanzelfsprekend makkelij, maar dan ineens…… omhoog, 7 -9 % de plek waar vorig jaar Rasmussen tijdens de Tour begon met  zijn ontsnapping, in de etappe die hij won. Maar ik ging vandaag niet zo snel. Ik moest me namelijk sparen voor de grote dag van morgen. Want orgen ga ik Alpe d’Huez 3 keer beklimmen, als grote testcase voor 7 juni.

d2-bourg-doisans-17-05-2007.jpg En interactief via deze link

 Het ging iets te vlot in het begin, mijn hartslag die ik maximaal in D2 wilde houden, liep sterk op naar boben in D3…. dus terugschakelen. Dat ging al beter, en toen begn de klim naar Les2Alpes. Ruime brede weg, bijna geen verkeer, geen fietsers (heet was immers nog maar net droog geworden) dus lekker fietsen, met name omdat het niet zo steil is. Bovenop was het koud, maar 8 graden, in de wolken, brrrrrr. Snel afdalen, dat was nog kouder, maar ja, beneden is het wel warmer. Na 2 uurtjes was ik weer terug op de camping, goeie voorbereiding op de dag van  morgen.

Geef een reactie