Fietsen op Mallorca is gaaf (deel 1)

Waar vind je een fietsvriendelijke omgeving met ongeveer 20 graden en volop zon? Precies, op Mallorca. Wat i dat heerlijk zeg, terwijl het in Nederland hagelt en er toch getrained moet worden voor 5 juni, is dit een geweldig alteratief. Ik heb me aangesloten bij JdR cycling, misschien niet zo bekend, maar wel zo goed en gezellig. Leuke groep zo bij elkaar, een clubje uit Delft, Bram, Vincent, Ben en Dick, Wim uit Vaassen, die laatste twee rijden ongeveer even hard als ik de berg op, dus dat wordt strijd deze week.

d1-palma-de-mallorca-17-03-2008.jpg     

Racefietsen  (klik voor een simulatie van de tocht en foto’s)

Deze eerste dat is het nog niet zo hard rijden, en een mooi tochtje van 110 kilometer onder leiding van Alain. Ondanks dat we het binnenland in zijn geweest, hebben we toch flink wat hoogte meters gehad (800), maar vandaag nog even rustig aan gedaan, want de week is nog lang en het gaat om het trainings effect!!  Helaas ging Wim nog onderuit in de afdaling, hij reed zomaar van de weg af, maar geukig bleef de schade bij wat schramen en pijnlijke ribben.  Een goed begin van de week, morgen verder.

3 reacties

 1. Je hebt zeker beter weer gehad dan hier. Heb vandaag de Joop Zoetemelk Classic gereden veel wind, regen en hagel. Ben benieuwd naar de rest van je week. Fijne paasdagen.

  Lars

  • gertn op 23/03/2008 om 01:11
  • Reageer

  Hier hagelde het vandaag, ben dus helemaal jaloers op je!

 2. Yo klaas,

  hier in de grote NL ook nog ff wezen trappen. Helaas geen Joop Z. classic voor mij maar wel vandaag een kleine 800 hoogtemeters weten te maken op de posbank. Mooi optijd begonnen dus gelukkig geen last van de sneeuw en hagel die over het land trekt.

  Veel plezier (qua trainen) en tot snel!

  bjurn

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: