Trainingskamp op Mallorca

Zondag vertrek ik naar Mallorca voor een week, om daar in een wat beter klimaat de nodige kilometers te gaan maken. De gemiddelde dagtemperatuur ligt daar rond de 17 graden in maart, dus dat moet wel goed komen. Normaal is het gewoon doortrainen in het Nederlandse winter/voorjaars weer, door wind en regen, natte sneeuw, modder etc. Want als je op 5 juni 7 keer de Alpe d’Huez op wilt fietsen, heb je deze keuze niet, dan moet je wel door blijven trainen, minimaal 3 keer per week, waarbij zeker 1 keer buiten minimaal 3 tot 4 uur. Maar als we dan klaar zij met trainen, kunnen we onder de douche, tintelen de benen nog even na, maar dan is het ook over. Voor diegene voor wie wij fietsen, de kankerpatienten, geldt dit allemaal niet, zij hebben constant slecht weer en moeten constant tegen de wind in worstelen. Maar door geld bijeen te fietsen, kunnen we misschien de worsteling in de toekomst wat eerlijker maken, door onderzoek te financieren zodat er ook een goed, gezond en gelukkig leven kan zijn met kanker. Ik ga daarom ook door met trainen.

De trainingsweek op Mallorca ga ik gebruiken om aan de ene kant uit te rusten en aan de andere kant een goede basis te leggen voor de rest van het seizoen. Veel lange duurtrainingen en het begin niet al te intensief, want ik moet het wel vol kunnen houden er naar mate de week vordert steeds iets zwaarder. Ik hoop dat de begeleiding vanuit JdR cycling hier ook goed op in speelt. We zullen zien.

De tas is bijna gepakt, zaterdag nog een durrtraining rondom Amersfoort en dan ook zaterdag de fiets inpakken zodat die veilig mee kan in het vliegtuig. Mallorca here I come.

1 reactie

  1. Hallo Klaas,

    Ik heb je toegevoegd op mijn lijstje met ‘Webfietsers’. Zie mijn weblog.

    groet, Gert

Geef een reactie