Fietsen op Mallorca is gaaf (deel 2)

De tweede echte fietsdag, was de de eerste echte klim dag. Alhoewel we gisteren toch al 800 hoogtemeters hadden gedaan, zouden we vandaag twee passen over gaan rijden.
d1-palma-de-mallorca-18-03-2008.jpg 

Na wat omzwervingen door het platteland van Mallorca, kwamen we bij het plaatsje Alaró aan. Vanaf daar kregen we de vrije hand van Alain, zodat iedereen op eigen snelheid de klim kon gaan doen. De dag van gisteren was goed gevallen, dus ik had nog genoeg sap in de benen om even flink tegen de Orient op te rijden. Ik was toch eerst nog even blijven hangen bij de groep om wat filmpjes te maken, maar daarna heb ik de achtervolging op Erik, Dick en Wim  in te zetten. Erik, op zijn zware verzet, had ik als eerste te pakken, daarna was Dick aan de beurt, maar die was toch al een eindje verder. En uiteindelijk Wim achterhaald, vlak voor de eerste top van de pas. Op het stuk vlak, kwamen Wim en Dick weer bij me, en toen zijn we verder met zijn 3-en verder gereden. Echt een prachtig landschap, goeie weg en veel korte haarspeldbochten, met een stijgingspercentage van 5 – 6%. Lekker hoor. De afdaling liep door naar Bunyola, waar we op het kleine pleintje neerstreken om koffie te pakken.

 Ook nog even een Groepsfoto gemaakt, eens kijken wie hem maakte

 

…….. Alain

Heerlijk in de zon, geweldig. Na 20 minuten was de hele groep gearriveerd. Terug was het voor een groot deel gewoon afdalen en zijn we vakkundig om Palma en het vliegveld heengeleid, om zo rond een drie uur weer in Platja de Palma te finishen. Wederom een prima fietsdagje, 105 kilometers en 1050 hoogtemeters, de benen voelen nog goed. Morgen misschien naar Cap de Formentor. De mannen uit Delft gaan er in ieder geval naar toe, misschien ga ik wel mee. Maar misschien is een rustdag toch ook wel handig, ik kom hier ten slotte om te trainen en uiteindelijk is trainen de kunst van het rusten.

Racefietsen (klik voor simulatie van de tocht en foto’s)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: