En nog een duurtraining van 4 uur

Ik zou het zelf niet bedenen, maar daar heb je trainers voor en die vertellen je dat na een intensieve training, zoals ik die gisteren heb gehad, het erg goed is om een duurtraining te doen in de lage hartslagzone. 4 uur fietsen in D1 zone, dus dat gaat gemiddeld met zo’n 30 km/h en met de wind mee tegen de 40 km/h.

Het was vanochtend nog lekker weer, zonnetje, weinig wind, dus prima ingredienten voor een tocjtje van 4 uur. De route ging via Nijkerkerveen naar Terschuur, richting Veenendaal, achter de defesieweg langs, via Achterberg naar de oostelijke kant van de Grebbeberg. Lekker rustig de Grebbeberg op en toen de brug over naar Kesteren, door naar Lienden, mijn zwager en schoonzus waren niet thuis, dus doorgefietst naar Maurik. Daar kwam ik toevallig Jolanda tegen. Ja, wie is Jolanda nou weer. Jolanda is de vrouw van Willem (wordt het al duidelijk?) en Willem is een collega van Marijke. Voor de nieuwe lezers van mijn Blog, Marijke is mijn vriendin en aanstaande. Het is toch wel toevallig dat ik haar tegen kwam, toen de uitnodiging voor koffie kwam, hoefde ik niet lang na te denken, er bleek ook nog appelgebak bij te zitten, geweldig. Willem en Jolanda, bedankt.

d1-amersfoort-13-05-2007.jpg Klik ook even op deze link voor een interactieve weergave.

Na Maurik, pontje over naar Wijk bij Duurstede, Dongen en weer terug naar Amersfoort. De ronde van Klein Zwitserland was bezig, dus toch even gekeken, het was niet zo’n vreselijk stel klimmetje, maar na vele ronden werd het daar wel zwaarder. Leuk om te zien.

Na bijna 3,5 uur fietsen, was ik weer terug thuis. Lekker gefietst, ik voel me benen wel, maar dat heeft met name ook te maken met de dag van gisteren. Morgen even een herstel traininkje en dan kan ik er dinsdag weer tegenaan. A.s woensdag vertrek ik naar Alpe d’Huez om daar op vrijdag 3 keer de Alpe te beklimmen, als een soort generale repetitie. Even kijken hoe dat gaat, de dag van de waarheid komt steeds dichter  bij.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: