Alpe d’Huzes (st)rijders presentatie

De meeste deelnemers, individueel en ploegen, waren vanmiddag bijeen in Living Tomorrow. Geen betere plek voor samenkomst kon gekozen worden dan deze plek: Het huis van de toekomst, want aan het verleden veranderen we niets meer, maar een bijdrage leveren aan de toekomst, daar gaat et ons om.

Alle ploegen en individuele rijders, of kanjes, of alpen ridders, of hoe we ook worden genoemd, stelden zich voor. Indrukwekkende verhalen, echte verhalen, intense persoonlijk verhalen, vol met emotie, als je hier bij bent, dan weet je waarom je dit zo graag wil doen. Het gaat er niet om, om als een idioot 7 keer die berg op te fietsen, want dat is gekenwerk, maar het gaat om die emotie om daar kracht uit te halen en daarmee een bijdrage te kunnen doen om ook anderen aan te zetten om ook in actie te komen en sommige mensen misschien weer wat hoop kunnen bieden.

We begonnen trouwens met een ijsje van Ben & Jerrys die als beloning waren voor het winnen van de IJsvrij Award. Het was alvast een voorloper op mijn verjaardag va 7 juni a.s. Want wie jarig is, met tracteren.

Iedereen had de kans om zijn verhaal te doen, zo ook ik. Hetvolgende heb ik verteld:

“Meedoen met Alpe d’Huzes heeft doorzettingsvermogen nodig, mijn schoonmoeder die is overleden aan kanker, is daarvoor mijn voorbeeld.  Met name voor haar haar, fiets ik die berg 7 keer op, om zo nog meer geld voor onderzoek naar kanker te kunen bekostigen.  In de laatste weken voor 7 juni, krijg ik elke dag van mijn teamleden een aanmoediging, die van gisteren wil ik graag met jullie delen, ik citeer een stuk van zijn bericht: Het leven van mensen met kanker hangt vaak aan een dun draadje, Een draadje waaraan zij zich toch proberen vast te houden; Maar wanneer er ruim 77 kanjers zijn die voor deze mensen iets extra’s willen doen;Dan bestaat de kans dat dát dunne draadje een kabel wordt, een kabel die deze mensen meer mogelijkheden kan geven! Hier draait het dus om. (Dankjewel Wim voor deze prachtige tekst)

Het is helemaal duidelijk, voor de inzet voor onze acte geldt nu zeker: Opgeven is geen optie!!

1 reactie

  1. Hallo Klaas,

    Leuk om je vanmiddag in het echt te ontmoeten, om te zien welk mens er bij de naam hoort. Ik was onder de indruk van je stukje en had je willen vragen of je die paar regels aan me wilde mailen. Maar ik zie ze hier op je site staan. Mogen wij ze citeren op onze site? ’t Zijn mooie rake woorden….

    Groetjes, Esther

Geef een reactie