2e kerstdag ook een fietsdag

d1-amersfoort-26-12-2006.jpgDe training van gisteren was erg goed bevallen en omdat we vandaag richting mijn zus in Zevenhuizen zouden afreizen, was het een goeie reden om weer op de fiets te gaan stappen. Vandaag een rit van ongeveer 85 kilometer, iets kouder dan gisteren en ook iets vochtiger. Dus voor het gevoel vies koud.

Het was goed te merken dat het tweede kerstdag was, bij het verlaten van Vathorst (mijn woonwijk in Amersfoort) was de file voor IKEA al duidelijk te zien en ook op de snelwegen in de buurt dreigden de files al. Maar op de fiets lekker rustig, niet veel andere fietsers, wat wandelaars onderweg die niet meteen een race-fietser verwachten, maar naast een hoop elektronica heb ik ook nog een bel op mijn fiets. Kwam onderweg zelfs nog een andere Snel Verzetter, Gert Hageman, tegen, die waarschijnlijk het bos in gweest was op de ATB.

Ik had deze route een paar maanden geleden ook al gefietst, dus weinig reden om verkeerd te fietsen, behalve in Leidsche Rijn… Misschien is deze wijk leuk ontworpen voor auto’s, maar voor de fiets is het in ieder geval een ramp om van Leidsche Rijn naar De Meern te komen. De route die ik op de Garmin had geprogrammeerd leidde helaas naar een weg verboden voor fietsers…Uiteindelijk heb ik besloten om toch maar die weg te nemen.

Als het mooi weer is dan is deze route helemaal geweldig, maar op een mistige 2e kerstdag is deze route langs Montfoort, Oude Water, Haastrecht en Moordrecht ook zeker de moeite waard. Lekker over de dijkjes, rustig, en als er auto verkeer is, dan rijden ze nog met gewone snelheid. Daarna het pontje over bij Moordrecht (had ik de vorige keer gemist) en nog een paar kilometer fietsen en dan, langs alle wegomleggingen in Nesselande, bijna van mijn fiets gereden door een auto die vergat voorrang te geven, en toen lekker onder de warme douche.

 Weer een lekkere training, goed voor het duurvermogen 🙂 Daarnaast was de rit ook de moeite waard, het was erg gezellig en het kerstdiner wat werd voorgeschoteld was heerlijk. En voor ons voorgenomen huwelijk hebben mijn beide nichtjes, Suzan en Anne-Rixt, zich aangeboden als bruidsmeisjes. Gaaf 😆 Daar maken we natuurlijk graag gebruik van!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: