Krachttraining is broodnodig op zijn tijd

Het lidmaatschap van een sportschool heeft naast de voordelen van kunnen spinnen bij slecht weer, ook het voordeel dat er wat aan kracht-training gedaan kan worden. Voor een fietser zijn er toch een paar spiergroepen die normaal niet zo getrained worden, maar uiteindelijk wel erg belangrijk zijn bij bv het klimmen: De buik en rugspieren.

Ik had eerder al een mooi schemaatje ontvangen en dat heb ik dan ook braaf afgelopen. De lage rugspieren die mij altijd opspelen bij het klimmen krijgen extra aandacht. Dit is en blijft voorlopig ook nog mijn zwakste punt en moet nu in de voorbereidingen de grootste aandacht krijgen. Natuurlijk hebben de buikspieren ook nog de nodige aaandacht gekregen. En uiteindelijk 3 series van 15 squats. Een geweldige training voor je quadriceps waarbij mijn eigen gewicht (110 kg) een mooie belasting vormen. De extra 20 kg die ik nog op mijn schouders leg, voegen dan eigenlijk niet meer zoveel toe.

Ondanks dat deze krachtrainingen erg belangrijk zijn in de voorbereidingen, zijn het toch niet mijn favorieten. Hier heb ik toch het vooruitzicht van 7 juni en 7 keer Alpe D’Huez op fietsen voor nodig en dat het allemaal makkelijker wordt naar mate de voorbereidingen beter zijn.

Geef een reactie