Met lekker weer moet je buiten fietsen (3)

Route van vandaagAl viel het niet mee.

Gisteren ben ik met mijn dispuut op stap geweest en zoals gewoonlijk hebben we geen ranja gedronken. We hadden onze traditionele jaarvergadering, waarbij geldt: Zonder bier geen stemming. Naast de traditionele crediteuren en debiteurenstand, die op ongeevnaarde wijze weer door de “Ponkjehâlder” werd geprestenteerd, kreeg ik ook ruimte om het verhaal van Alpe D’Huzes te vertellen. Ik had ook de inschrijflijst voor sponsoring bij me. De toegezegde donaties zijn werkelijk fantastisch. De teller staat al op €1.600 vanuit Ius Sanctus.

Ik had er al rekening mee gehouden, zodat ik donderdag de training van zaterdag heb gedaan, maar die van vandaag was niet te vermijden. Amper 6 uur geslapen, maar het weer was geweldig, dus fietsen moet. Bij de startplaats stonde inmiddels Willam, Marcel en Erik al klaar, uiteindelijk sloot Edwin ook nog aan, en met zijn 5-en vertrokken we richting Scherpenzeel om zo de Amerongseberg te beklimmen. De avond van gisteren zat nog redelijk in mijn benen, dus heb ik het eerste deel rustig aan gedaan, lekker makkelijk achter in de groep wakker worden.

Ik twijfelde nog even om ntervallen gaan doen (stonden wel in het raining programma), maar ja, de Amerongseberg kun je niet in slakkengang op fietsen. Dus lekker een dikke 5 minuten in “D2” de Berg over en zelfs aan de achterkant nog even flink doortrappen om een goeie interval tijd te krijgen. Het tweede deel interval was uiteindelijk op de dijk van Amerongen naar Wijk bij Duurstede. Vol wind tegen met een 31 km/h op kop lekker doortrappen. 

Uiteindelijk via Leersum, de Maarnse grindweg, Maarn weer terug naar Amersfoort. Nog even op de laan 1914 stevig aanzetten, want het loopt daar vies omhoog, niet zo stjl als de IJserbosweg, maar wel hetzelfde effect, steeds steiler, zodat de berg even al je kracht uit je zuigt.

Al met al weer een prima training, nu wel even goed uitrusten van de uitspattingen van zaterdag. Dinsdag weer verder.

Geef een reactie