Inspanningstest

Al een paar maanden aan het trainen, werd het ook wel eens tijd om eens te kijken waar ik nu sta. Ik volg al enige tijd de trainingsbegeleiding van Adrie van Diemen op webtrainer en omdat ik daar binnenkort het bergop programma ga volgen, ook meteen de inspanningstest gedaan. Eigenlijk had ik dit laatst wel een keer gedaan via de Polar meetmethode, maar daar kwamen wat rare getallen uit. Zo zou ik een VO2max hebben van 29, wat voor mijn leeftijd neerkomt op een erg slechte conditie. Gelukig kwam er vandaag wat anders uit.

Klaas_Veenbaas Inspanningstest

Op zich is het binnenkomen bij het kantoor wat Adrie al een inspaningstest op zich hij zit nl op de 3e verdieping. Allereerst het gewicht en vetmeting gedaan, ik wist dat dat niet mijn sterkste punt zou zijn, dus schrijf ik hier maar niet verder over. Daarna de echte fiets test. Dit had wat mooiere resultaten en uiteindelijk blijkt dat mijn VO2max op 49 zit. Prima dus voor mijn leeftijd en ook voor het doel wat ik wil bereiken. Zeker als ik de komende maanden wat gewicht ga kwijt raken en verder ga trainen, zal dit verder gaan oplopen, prima dus. Bij zo’n test wordt ook altijd het maximale vermogen bepaald: 435 watt, niet verkeerd dus. Er kwam inmiddels rook uit de machine en de sprinklers gingen aan 🙂

Conclusie, het gaat erg goed met mijn conditie, de grootste uitdaging wordt om gewicht te verliezen en de trainingen vol te gaan houden.

De foto via de link laat mijn zien tijdens de test, ik zit daar rond de inspanning va 400 watt 

1 reactie

  1. Hallo Klaas,

    dat ziet er goed uit bij die test. 435 watt is netjes.
    Ik ben nu zelf ook bezig met een weblog, maar ik ben niet zo heel handig. Maar langzamerhand wordt het wel wat.

    Groet Tjalling

Geef een reactie