De € 10.000,- gepasseerd!

Wat een geweldig moment, 6 weken voordat het gaat gebeuren ben ik de grens van € 10.000,- sponsorgeld gepasseerd. Mijn oud-collega’s van LogicaCMG BPO in Leeuwarden hebben dit met een forse bijdrage voor elkaar gekregen!

 Toen ik mij in oktober inschreef, had ik net € 2.000 voorelkaar, toen liept het relatief makkelijk, met name een aantal clubgenoten en directe vrienden waren meteen enthousiast en zeiden mooie bedragen toe. Die eerste stap was dus snel gemaakt en met dit bedrag op papier kon ik mij inschrijven voor Alpe d’Huzes +1. Hoe makkelijk de eerste € 2.000,- was hoe moeilijker werd het daarna, totdat zich een paar bedrijven zich bereid vonden om mooie sponsorbedragen te berschikking te stellen, dat waren grote stappen en al snel ging het richting € 5.000,-

Inmiddels was ik ook met mijn werkgever Raet in gesprek, er was geen uitgsproken sponsorbeleid, dus alle mogelijkheden en ook weer niet. Toen ik mijn plan inclusief mijn motivatie presenteerde, duurde het niet lang of Raet gaf ook aan te willen sponsoren. Een hele mooie constructie werd gekozen: Alle donaties van de medewerkers wordt door Raet verdubbelt. Dat kan dus nog enorm op gaan lopen. Een unieke constructie, zo wordt het echt een actie van werkgever én werknemer. Vanaf volgende week start hiervoor de interne campagne intussen stat de sta al over de € 1.000,- zonder actieve informatie voorziening, dat kan dus heel wat worden volgende weken.

De laatste 4 weken is het sponsorbedrag gestaag verder gegroeid, ook onbekenden voor mij, collega’s van familie of vrienden van vrienden doneren op mijn bankrekening, die ik speciaal voor dit doel heb geopend. Natuurlijk heb ik daar ook wel de nodige publiciteit voor gestart, maar uiteindelijk moet het iemand wel aanspreken natuurlijk.

Ik ben er trots op dat het sponsorbedrag al zo hoog is opgelopen, dan zijn  alle voorbereidingen niet voor niets en is het ee extra duwtje in de rug wanneer ik op 7 juni 7 keer Alpe d’Huez opfiets. Maar uiteindelijk nog veel belangrijker dat er weer meer geld komt voor onderzoek naar kanker en we patienten misschien meer kans geven te genezen.

1 reactie

  1. Heel goed Klaas!
    Dat motiveert denk ik ook enorm, of niet?

    groet,
    Ton

Geef een reactie