Zeg me dat het niet zo is…..

Normaliter heb ik altijd wel gevoel bij wat ik wil schrijven en dan bewegen de toetsen gewillig onder mijn vingers. Maar het lijkt er bij het schrijven van deze post in de blog op dat alles tegenwerkt. Ik wil namelijk helemaal niet vertellen wat we te horen hebben gekregen. Want zolang je het niet opschrijft, is het misschien ook wel nog niet waar….

Bij de second opinion voor de behandeling van de hersenmethastase van Marijke in het AMC, kregen we ook te horen dat een operatie aan de hersenen, om de tumor te verwijderen, te risicovol was en dat hoge precisie bestraling de enige weg was om verder te gaan. Maar ook dat dit echt de enige weg was. En zoals het nu op papier staat: het advies is een palliatieve bestraling, waarbij kwaliteit van leven voorop staat. Een zinvolle verlenging van de levensduur is daarbij waarschijnlijk, maar is niet het hoofddoel van de behandeling……………..

Zeg ons dat het niet waar is….. man wat een dreun, wat een ongeloof wat een verdriet, wat een…. sprakeloos

We hebben er nog steeds weinig woorden voor, we zijn intens verdrietig en nog steeds uit het lood, want dit hadden we nooit verwacht. Waar de operatie in februari succesvol was, de MRI scan op 20 juni nog helemaal schoon was en nu…… amper 2 maanden verder, een tumor van 3 bij 4 centimeter die niet meer operabel is en waar men alleen nog maar een behandeling kan kiezen met als hoofddoel, kwaliteit van leven….

Marijke en ik voelen ons nu als een een heftig aangeslagen bokser die neer is gegaan en net voor de tien tellen weer op staat en aan het wankelen is in de ring en alles verzint om tijd te winnen om weer energie te verzamelen om de strijd weer opnieuw aan te gaan. Want een prognose is niet te geven en die kan ook nog steeds uitgedrukt worden in jaren…… en daarom moeten we er tegen aan!

Als die aangeslagen bokser gaat Marijke (waarschijnlijk) volgende week de serie van 3 (met 4 dagen er tussen) intensieve bestralingen in. Daar zal ze een heftige optater van krijgen en de tumor ook. Daarna is pas weer te zien wat voor resultaten alles heeft. We zijn dus nu weer alle energie aan het verzamelen, alles er aan doen om de angst en et verdriet van ons af te schudden en…. dat is verrotte moeilijk.

19 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Lieve Klaas en Marijke
  hoe goed brengen jullie onder woorden wat niet onder woorden te brengen valt …
  wij fietsten voor Desireé die verdraaide bult op, met in het achterhoofd iedereen die zoals zij vochtenen vechten tegen een tumor in het hoofd …
  volgend jaar weer, en ook voor Marijke!
  Sterkte de komende tijd.
  Liefs Marion, Bert en Jacco, team Wij voor Zij

  • Thomas Zijlma op 29/08/2011 om 20:24
  • Reageer

  Lieve Klaas en Marijke

  ongelofelijke berichten die tegelijkertijd bezinning en kracht uitstralen. Dat is precies wat ik van jullie ken en dat is ook precies zoals het zal zijn.

  alle goeds voor jullie.

  Thomas

 2. Lieve Klaas en Marijke,

  Wat kan ik anders zeggen dan: het is altijd oneerlijk, maar dit is zo onrechtvaardig. Zet ‘m op met alles wat jullie hebben. Ik geloof in jullie kracht.

  Big Ad6-hug,
  Bert

 3. Lieve Klaas & Marijke,

  Wat moet ik hier nu op schrijven. Ook bij mij vliegen m’n vingers normaal gesproken blindelings over het toetsenbord en sta ik zelden met de mond vol tanden…., maar nu? Het lijkt me onwijs moeilijk om weer op te krabbelen na dit nieuws en de onzekere donkere tunnel in te lopen, hand in hand op zoek naar wat lichtpuntjes. Maar volgens mij gaat jullie dat lukken, samen zijn jullie ‘n heel sterk stel. Met alle positieve vibes van de vele AD6ers moet het in elk geval een stukje lichter worden….. Heel veel sterkte!!
  Liefs, Amber

  • Lonnie Dijkstra en Eliena van der Velde op 29/08/2011 om 21:28
  • Reageer

  Lieve Klaas en Marijke,

  Ongeloof, woede en verdriet dat zijn de woorden die ons het eerst vastpakken. Op hetzelfde moment weten wij dat jullie alle energie nodig hebben om hier tegen te vechten. We weten zeker dat opgeven bij jullie geen optie is. Wij hebben twee dromen: 1. Dat er ooit een tijd komt dat niemand overlijdt aan kanker en droom 2, dat jullie alle power en het onmogelijke, het wonder, mogen ontvangen zodat droom 1 meer en meer de waarheid wordt.

  Lonnie en Eliena

 4. Wij leven met jullie mee. Heel veel sterkte!

  • Ed Galesloot op 30/08/2011 om 09:02
  • Reageer

  Hallo lieve Marijke en Klaas,

  Ongeloof ook aan onze kant, wij wensen en zenden jullie veel kracht in deze moeilijke tijden.

  Ed, Sylvia en Sven Galesloot

 5. Klaas, grote man, ik wens jullie alle kracht, de liefde straalt er bij jullie aan alle kanten af, en ik weet ook weer wat mijn taak is, blijven fietsen!

  • Ina Pennekamp op 30/08/2011 om 11:02
  • Reageer

  Lieve Marijke en Klaas.
  Via tante Mieke en Nel hoorde ik het nieuws. Ik ben niet iemand van groftaalgebruik
  maar toen heb ik toch echt even gevloekt, dit is zwaar klaaaaaten maar dan met veel O’s.
  Jullie kennende zullen jullie er 100% voor gaan, maar makkelijk zal het niet zijn.
  In gedachten zijn we bij jullie en wensen wij jullie heel veel kracht en sterkte toe de komende tijd.
  Jullie zullen het hard nodig hebben.
  Liefs van Rob en mij.

  • Yordi Grutters op 30/08/2011 om 12:34
  • Reageer

  Marijke en Klaas,

  Wat een kbericht! ik heb zwaar respect voor de wijze waarop jullie dit allemaal “ondergaan” en oppakken. Sterkte!
  Yordi

  • Marijke Theussen op 30/08/2011 om 13:30
  • Reageer

  Beste Klaas en Marijke,

  Jullie bericht heeft even bij ons moeten bezinken. Dit wil je inderdaad niet horen, niet weten!

  Ondanks dat we elkaar niet goed kennen leven we met jullie mee. Het raakt ons wat jullie overkomt. Gelukkig hebben jullie vele vrienden, familie, collega’s, buren en AD6 mensen om je heen verzameld die jullie proberen te ondersteunen om weer rechtop te gaan staan. Je handen vast houden om jullie door deze vreselijke periode heen te sleuren. We willen jullie via deze weg heel veel kracht en sterkte wensen voor de bestralingen die staan te wachten. We staan in gedachte met jullie in die boksring en volgend jaar knallen we ook voor jullie de Alpe weer op.

  Lieve groetjes,
  Marijke & Martijn

  • Brigitte (van KWF) op 30/08/2011 om 15:09
  • Reageer

  Beste Klaas en Marijke,

  Ook ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Wat een klap. Heel veel sterkte met alles en ik zal aan jullie denken.

  Brigitte

 6. Weet niet wat te schrijven.. Wat is dit onrechtvaardig. Dit nuanceert al het andere. Ik heb in stilte een vloek geschreeuwd.
  Er wordt hier meegeleefd en hard geduimd. Zet hem op jullie twee…
  Juliette & Hans

  • Han Bruggink op 31/08/2011 om 07:53
  • Reageer

  Dag Klaas en Marijke

  Ik wens jullie sterkte in het gevecht met deze verschrikkelijke ziekte. Voor mijn gevoel is elk woord een beetje ijdel. Ik denk aan jullie.

  Sterkte,

  Han Bruggink.

  • Rein Zwaan op 31/08/2011 om 21:50
  • Reageer

  Lieve Marijke en Klaas,
  dit is echt niet te geloven, wat moeten jullie onmenselijk veel meemaken in zo’n korte tijd. Jullie gevoelens zullen het afgelopen jaar van het ene uiterste naar het andere uiterste zijn geslingerd. Ik kan mij voorstellen dat het op dit moment echt het dieptepunt heeft bereikt. Ik hoop van ganzer harte dat jullie altijd positieve instelling jullie ook dit dieptepunt weer snel doet overwinnen. Ik hoop dat alle positieve energie van de mensen om jullie heen hierbij een klein beetje gaat helpen. Ik denk elke dag aan jullie en wens jullie heel veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd.
  Rein

  • Wietze op 01/09/2011 om 12:08
  • Reageer

  Klaas,
  Lees nu pas je blog. Wat een ontzettend klote bericht.
  Beide veel sterkte de komende tijd.

  Gr.,
  Wietze & José

  • Ingrid Kamerling op 02/09/2011 om 09:22
  • Reageer

  Lieve Klaas en Marijke,
  Wat een schok. Maar wat een ongelooflijke kracht ook hebben jullie beiden.
  Ik wens jullie alle sterkte toe.
  Liefs Ingrid

  • Marlies op 03/09/2011 om 10:50
  • Reageer

  Lieve Marijke,
  een heftig bericht, een heftige tijd voor jou waarbij Klaas je zo heel erg lief ondersteunt.
  Vanaf hier stuur ik je een dikke knuffel, veel liefs en brandt er elke dag een kaarsje zodat engelen je in deze periode bijstaan.

  Knufs
  Marlies

  • Armand op 09/09/2011 om 15:11
  • Reageer

  Lieve Klaas en Marijke,

  Heb intens meegeleefd afgelopen maanden / jaren met jullie. De laatste paar weken was het nog meer en heb veel energie en kracht naar jullie gezonden.

  Vanmorgen stond ik slecht op. Het voelde mij totaal niet goed en zag het nieuws. Ongelooflijk. Ik ben er stil en kapot van en nog steeds. Sprakeloos.

  Marijke rust zacht. Klaas veel sterkte.

  Liefs,

  Armand

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: