Wat een strijd

Op elke centimeter is Marijke aan het strijden. Man wat is dat heftig. Ze is een knokker, dat weet iedereen die haar kent. Een geweldige sterke en intelligente vrouw. Maar wat is het een strijd en bijna vernederend, want de vijand is volledig onzichtbaar en manipuleert haar hersenfunctie. De meeste van Marijke haar reacties zijn dan ook irrationeel, tenminste als er een reactie is.

Vanochtend leek het net alsof ik een korte conversatie met Marijke had. Dat ze iets moest gaan verliggen, om zo onder de dekens te komen. Normaal zou je het misschien een flut gesprek noemen, maar nu had het een onmetelijke emotionele waarde.

Maar omdat ze erg onrustig was heeft ze slaapmiddelen gehad, ze reageerde eerder ’s middags nog wel op vragen, vaak met een simpel antwoord, zoals ‘ja’, maar nu is de response erg matig. Als ik haar hand pak, voel ik haar reageren en dat ze iets wil zeggen, maar het lukt haar niet. Het lijkt haar ook erg te frustreren.

Dat er een tumor in haar hoofd zit, dat wisten we en dat het een enorme tijdbom was, dat probeerden we nog te ontkennen, maar het lijkt wel alsof de klok wel heel erg snel aftelt. Overigens weten de artsen nog niet helemaal zeker wat de echte problemen zijn. er is namelijk ook een gebrek aan elektrolyten, deels veroorzaakt door de tumor, maar ook door de medicijnen. Het lukt echter nog steeds niet om die concentratie omhoog te krijgen. daarentegen kan ook de tumor enorm gegroeid zijn, en verder uitgezaaid. De MRI van morgen moet daar meer duidelijkheid over brengen.

Ik lig nu op dezelfde kamer als Marijke, in een bed naast haar. Ben zo blij, dicht bij haar te kunnen zijn, haar te horen en te voelen. Misschien een onrustige nacht, samen in haar strijd. Maar dan wel echt samen!

13 reacties

Naar het reactie formulier

  • Jacobine op 04/09/2011 om 23:25
  • Reageer

  Stil.wat te zeggen.niks.Heel veel Liefde.Er wordt aan jullie gedacht.

 1. Tja wat moet je hier aan toevoegen … alle liefde en kracht dan maar toewensen …
  dikke knuf

 2. Niets is eerlijk aan deze guerillastrijd die niet met open vizier wordt gestreden. Al dat jij kan doen is er zijn, haar vasthouden, steun geven en mentaal (gelukkig met zeer velen!) de strijd meevoeren. Elke seconde heeft nu oneindige waarde.

 3. heel veel sterkte..

  • Hans de Vries op 05/09/2011 om 10:35
  • Reageer

  wat pijnlijk om dit te lezen, veel collega’s hier denken aan jullie, aan die sterke optimistische Marijke, en natuurlijk aan jou Klaas, heel veel sterkte gewenst

  • Jacqk64 op 05/09/2011 om 11:49
  • Reageer

  Lieve Klaas en Marijke, het is even geleden dat ik wat van me heb laten horen, maar ik was en blijf in gedachten bij jullie. ik dikke kus, Jacq.

 4. Het is alweer even geleden dat ik je sprak bij de tijdrit van de Eneco tour en van wat je toen vertelde zijn wij wel geschrokken. Wees er echter van overtuigd dat, ondanks feit dat we elkaar weinig spreken, we wel vaak aan jullie denken. Klaas en Marijke heel veel sterkte in jullie strijd. Roel en Anneke

  • Tjitske op 05/09/2011 om 14:30
  • Reageer

  Veel kracht, sterkte en liefde toegewenst in deze strijd.

  Liefs,
  Laurens en Tjitske

  • petra op 05/09/2011 om 21:15
  • Reageer

  Lieve Klaas en Marijke,

  Terug gekomen van vakantie en eens “even” kijken hoe het bij jullie is en dan lees ik dit!
  HELP; ik heb Marijke nog niet zolang geleden gesproken waarin ze aangaf dat het redelijk goed met haar ging.
  Ik weet niet wat ik moet zeggen…………………
  In gedachte ben ik bij jullie!!!

  liefs Petra

  • Femke op 05/09/2011 om 21:31
  • Reageer

  Geen woorden voor deze strijd. Heel veel sterkte gewenst…

 5. Heel veel sterkte en liefde gewenst. Blijf genieten van de kleine dingen en van elkaar.

  • Aster op 08/09/2011 om 20:21
  • Reageer

  Lieve Klaas en Marijke,

  Wat een heftig nieuws en wat bijzonder om te lezen dat jullie er echt in alle opzichten samen voor vechten. Heel veel sterkte, we denken aan jullie!

  Aster

 6. Via Twitter kwam ik op uw Blogpagina – dit na eerst uw uiterst trieste bericht gelezen te hebben waar ik u, in alle oprechtheid, bijzonder veel sterkte en kracht bij wil toewensen.

  Deze blog is zo mooi geschreven dat ik het niet kan nalaten u te complimenteren met de door u getoonde liefde en zorgen voor uw vrouw. Zo zorgzaam en betrokken. Het warme gevoel spat als het ware van het beeldscherm af…

  Ondanks alle strijd en ongelijkheid, weet ik zeker dat uw vrouw zich beschermd heeft gevoeld. Dit kan niet anders dan een zegen en een grote troost geweest zijn..

  Ik hoop dat uw geliefde vrouw rust zal vinden en u de kracht zult vinden om door te gaan. Ik wens u vele lichtpuntjes toe, welke uw leven zullen gaan versieren en leefbaar zal maken.

  Alle goeds en een warme groet,
  Jacqueline

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: