Onder de indruk van deze stoere vrouw

Niet dat ik verbaasd ben, maar wel heel erg onder de indruk van veerkracht van Marijke. Zo’n harde weg al afgelegd in 2009 en 2010 en nu is 2011 nog maar net begonnen en heeft ze in 1 week twee hersenoperaties achter de rug. En het eerste wat ze zegt tegen mij toen ik vanmiddag bij hij haar kwam: Gaat best wel goed he? Ik voel me beter dan vorige week.

De foto laat Marijke zien, als ze net is aangekomen op de Medium Care afdeling. Volledig nog aan de slangen, monitor, zuurstof en infuus. Ze ziet er nog aangeslagen uit, maar zo gek is dat niet. Opgezwollen gezicht en nog groggy van de narcose en de pijn in haar hoofd. Het mooie plukje haar bovenuit de tulband missen we nu wel een beetje. Het zit er stiekem wel, maar is niet goed te zien op deze foto.

Toen ik vanavond voor de tweede keer bij haar kwam, zat ze net te eten. Boterhammetje abrikozenjam voor haar gesmeerd en de kaas en plakje vlees gingen er prima in als snack. Mooi om te zien, dat ze iets naar binnen kan krijgen.

Nu eigenlijk wel duidelijk is dat het om een metastase (uitzaaiing) gaat, tenminste volgens de patholoog en neurochirurg, had het weefsel dar alle kenmerken van, moeten straks ook de vervolgstappen ingezet worden. Natuurlijk moet het weefsel nog onder de microscoop en vergeleken worden met eerder afgenomen weefsel. Dat zal nog wel een paar dagen duren, maar we hebben nu even tijd, zodat Marijke kan bijkomen. Dat zal langer duren dan de vorige keer volgens neurochirurg. Ik hoop dat Marijke vrijdag in ieder geval weer mee mag naar huis. Want thuis zijn, voelt veel beter dan in het ziekenhuis liggen.

Met de veerkracht die Marijke heeft en de onverwoestbare wil om beter te worden, is ze denk ik weer vlug op de been, om weer snel klaar te zijn voor de volgende stap in de behandeling.

Ik ben zo onder de indruk van deze lieve stoere vrouw.

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat een heldin! Ik wens jullie heel veel kracht in de komende tijd!

  Hugs!

  Harold

  • Heidi op 22/02/2011 om 11:09
  • Reageer

  Lieve Klaas en Marijke,

  Heel veel sterkte de komende tijd, wij zullen jullie veel gedachtenkracht toe sturen! En met jullie 9 juni samen de berg op fietsen!!!

  Liefs,

  Heidi

  Team HaDeOo

  • suzan leenderts op 22/02/2011 om 19:33
  • Reageer

  gaat het goed met je Marijke.?
  Veel beterschap.

  Liefs en kusjes Suzan

  • Ria Viscaal en Johan van der Velde op 24/02/2011 om 01:04
  • Reageer

  Langs deze weg willen wij jullie ook even laten weten,,,,,,,dat we met jullie meeleven.
  Marijke je bent en echte kanjer en we zijn blij, dat je de kracht en humor niet hebt verloren, Oftewe we vinden je een pracht/krachtmens..
  Klaas je doet het met al je zorgen voor je meissie geweldig en van/door jou worden er door jullie samen nieuwe krachten aangesleurd. KLASSE zoals jullie met deze tegenslagen omgaan, ook al zal er angst en verdriet zijn….de humor vasthouden., want een dag niet gelachen….
  Veel sterkte en we leven met jullie mee namens het Hardenberg City Team.
  We volgen jullie via Dimco01#Twitterkracht#Warmtetweet
  Liefs en een dikke krachtknuffel namens ons.#AD6

  • Renée Jansen op 24/02/2011 om 10:53
  • Reageer

  Lieve Marijke en Klaas,
  Wat een kracht1
  Jullie zijn en blijven in onze gedachten.
  Liefs,
  Jan, Myrthe en Renée

Geef een reactie