Vrijdag weer naar huis

Het gaat goed met Marijke. Ja, natuurlijk onder de omstandigheden natuurlijk. Niemand zal blij zijn als hij/zij het bericht krijgt dat hij/zij een uitzaaiing in zijn hoofd heeft. Maar we hadden geen keuze. Want er zat iets, iets kwaadaardigs. En omdat al duidelijk was dat het geen goedaardige tumor zou zijn, dan heb je de keuze uit een uitzaaiing of een primaire hersentumor. In die omstandigheden ben je blij met een uitzaaiing.

Opmerkelijk genoeg voelt Marijke zich deze keer nog beter na haar operatie. Ze is welbespraakt, zelfs beter dan de vorige keer en ze lijkt meer energie te hebben. Dit ondanks de voorspelling van de arts dat ze door de tweed operatie met de narcose wel een behoorlijke stap terug zou moeten doen.

Dinsdagavond kam de neurochirurg nog op bezoek en gaf de feedback van de ‘s middags gemaakte MRI-scan. Hij vertelde dat de tumor volledig weggehaald was, alles verder goed gegaan was en dat Marijke inmiddels in het interdisciplinaire team van het AvL besproken was. Als het inderdaad gaat om een uitzaaiing (eerste conclusie van de patholoog, definitief komt uiterlijk maandag) dan gaan ze een bestralingsnabehandeling doen van het hele hoofd. Hoe dat in zijn werk gaat en wat daar de gevolgen van zijn, wordt ons komende week uitgelegd.

Deze stap lijkt nu achter de rug, de tumor is uit de hersenen, de acute dreiging is weg, nabehandeling met bestraling en ook weer aansterken. Fietsen op de Tacx vond de chirurg een goed idee. Maar eerst naar huis. Vrijdag haal ik Marijke op en dan toch even rust, even geen ziekenhuis en lekker aansterken en de blik daarna weer verder vooruit.

3 reacties

  • Marijke Overbeeke op 24/02/2011 om 05:30
  • Reageer

  Zojuist redelijk uitgeslapen. Mijn tulband schuift er net als vorige week weer bijna vanzelf af. En de vlekken en bulten op mijn voorhoofd zijn nog indrukwekkender. Maar… nog een nachtje slapen en dan mag ik weer met jou mee naar huis.
  Lieverd, ik ben trots op jou. Jij helpt me bij de stappen die te maken zijn en samen komen we er wel. XXX

 1. Wat fijn dat het goed met Marijke gaat! Een hele gerust stelling :o)

  En dan fietsen op de Tacx, wat een heldin!

  • Joost op 24/02/2011 om 22:54
  • Reageer

  Hoi Marijke,

  Dit bericht lezen doet goed. Heel fijn dat alles goed gaat met je.
  Heel veel succes met het verdere herstel en aankomend weekend genieten van het samen thuis zijn.

  Zie jullie in de lente of de zomer weer op de fiets šŸ™‚

  Joost en Shanti

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: