29 nietjes

29 Nietjes waren het, die de huisarts afgelopen maandag uit Marijke haar hoofd heeft gehaald. Na de eerste operatie had de neurochirurg 19 touwtjes gebruikt om de wond te hechten. De tweede keer heeft hij stalen nietjes gebruikt omdat bacteriën niet van staal houden en blijkbaar na de tweede operatie de kans op infectie groter is.

De wond ziet er goed uit en we hebben het gevoel dat het herstel erg goed gaat. Marijke gaat vanaf morgen alweer op de Tacx een stukje fietsen om haar conditie weer op peil te brengen. Want van die twee narcoses en alles er omheen is die conditie met sprongen achteruit gegaan. Alhoewel dat zou je bijna niet zeggen, want ze is gisteren zelf op de fiets naar de huisarts gegaan en vandaag ook al weer op de fiets boodschappen gedaan. Wat een kanjer.

Volgende week wordt er weer een MRI-scan gemaakt in het AvL en hebben we ook nog een afspraak met de internist. In die afspraak gaan we nog verder in op het DNA sequencen en de relatie van de oorspronkelijke borstkanker en de uitzaaiing. De week erna starten de bestralingen. Twee weken elke dag. Een intensieve periode wordt het, moeheid, kans op complicaties, haaruitval. Maar ik weet zeker dat Marijke zich hier ook weer doorheen zal slaan. Want een knokker is ze.

1 reactie

  • Anita Dolman op 21/03/2011 om 11:34
  • Reageer

  Lieve Marijke en Klaas,
  Ik wens jullie heel veel sterkte komende week met het intensieve programma.
  Ja Marijk je bent een kanjer, go girl!!
  Lieve groet van Anita

Geef een reactie