Wat een dag (beklimming 5 van Alpe d’Huez 13:22)

Deze ronde had wat langer geduurd door de massag die ik had gehad. Hierdoor liep ik een dikke 40 minuten achter op mijn schema. Nu is dat niet zo belagrijk, 7 keer halen was voor mij veel belangrijker, maar ik wist dat Peter Kapitein om 17:00 zou starten vor één beklimming van Alpe d’Huez, en daar wilde ik graag bij zijn. Dat zou dus erg moeilijk worden, ik zou dus in twee beklimmingen 40 minuten moeten inhalen……

Ik kon al merken dat er toch steeds minder mensen op de Alpe waren, veel estafette rijders waren blijkbaar al klaar. Wel een beetje jammer, want al die mensen tegen komen, geeft wel veel energie. Maar de supporters waren er wel nog allemaal. De energie was wel langzamerhand uit mijn benen aan het stromen. Zo sterk als ik in de voorbereidingen was geweest, toch op tijd nog op het zelfde gewicht als vorig jaar (96kg) zo moeizaam ging het nu. Begin mei had ik toch enorm last mijn rug gehad, fietsen was toen eigenlijk niet zo leuk. Ook wel wat vermoeid geweest. Misschien teveel getrained….. Dat spookt dan allemaal door je hoofd…. dat helpt niet, maar doorfietsen zou ik, hoe dan ook. Ik hd Kees beloofd om de 7e keer voor hem te fietsen, dan moet je de eerste 6 keer ook gaan. EN wat loop ik nou te miepen, ik kan steeds nog even uitrusten, tijd zat,.

Inmiddels kwam Alpe d’Huez weer in de wolken, tijdens de beklimming is dat wel lekker, maar je wordt wel erg nat en dat is voor de afdaling niet echt fantastisch. Om 14:49 was ik voor de 5e keer boven. Snel de helm zoeken en de dikke jas en weer afdalen……. Ik kon mijn helm niet vinden 🙁 shit, hoe kon dit nou? De motards vervoerden alles zo goed, .. deze keer was er iets niet goed gegaan. Gelukkig had ik een reserve helm en kleren boven liggen. Want ik wilde weer snel naar beneden, want 5 ur wilde ik voor de 7e keer benden starten….. Benieuwd of ik dat zou gaan halen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: