Wat een dag (Beklimming 4 van Alpe d’Huez 10:58)

Vlak voor de start van de 4e beklimming kwam ik Eric de Vroome en André Collavino tegen. Eric ook deelnemer kom ik altijd graag tegen, altijd een een brede lach, dat geeft erg veel energie. André is van JDR cycling, waar ik dit voorjaar heb gefietst, op Mallorca. Hij was speciaal voor ALpe d’Huzes overgekomen om ons aan te moedigen, geweldig toch!!

De eerste paar bochten samen met Eric gefietst, maar mijn tempo lag net iets hoger, dus ben ik allen verder gegaan. Inmmiddels was de weg helemaal droog, maar de temperatuur lekker mild, dus eigenlijk wel ideaal om te fietsen. Bovenop misschien iets aan de koude kant.

Ik fietste naar bove met de hoopvolle gedachte dat als ik boven was, ik een massage zou krijgen om mijn rug los te maken. Dat kon ik wel gebruiken, gelukkig was door de zalf op mijn rug en de pijnstiller de pijn redelijk gaan liggen, dus de beklimming ging eigenlijk wel redelijk. Het publiek aan de kant van de weg was ons nog steeds enthousiast aan het aanmoedigen. Dit helpt echt goed. Geweldig zeg. Ook in bocht 7 stonden mijn eigen supporters, Marijke, Tjitske, Tineke, Nel en Wim, maar ze waren et zo goed supporter van al die andere (st)rijders, als die andere supporters mij aanmoedigden. Wat een geweldige dag toch. Om 12:21 was ik boven, een beklimmingstijd van 1:22 eigenlijk nog niet eens zo verkeerd, wat lamgzamer dan verwacht. Maar de vierde keer zat er wel mooi op 🙂

Jeroen Bijman pikte mij meteen op,om me mee te nemen naar de medische tent, hij heeft enorm z’n best gedaan om mijn rug los te maken en dat is geweldig gelukt. Jeroen, enorm bedankt!!

Ik inmiddels droge kleren aangetrokken, dus deze afdaling was lekker comfortabel, droog en warm. In de afdaling kwam ik alemaal bekenden tegen die met hun 4e, 5e of misschien al 6e beklimming bezig waren, hard schreeuwen om ze aan te moedigen. Mijn rug voelde beter aan, maar mijn stembanden kregen het al moeilijk 😉

Om kwart over één was ik weer beneden. De 5e keer kon beginnen.

Geef een reactie