Wat een dag (6e beklimming Alpe d’Huez 15:23)

Hmm half vier starten met de 6e beklimming,eigenlijk niet slecht, maar wel nog een kleine 40 minuetn achter op schema. Ik heb bijna 10 minuten goedgemaakt tov mijn schema, maar er moet nog meer, want ik wil rond 5 uur beneden zijn om samen met Peter te kunnen starten. Maar ik vrees dat het niet gaat lukken.

 

Deze beklimming stond in het teken van samen fietsen met Bart Veilbrief. Bart startte net iets eerder dan ik met zijn beklimming en de eerste 5 bochten zat ik nog steeds op bijna dezelfde afstand van hem, even aanzetten in de bocht, snel even de binnenbocht pakken en ja hoor Bart en ik fietsen samen op. Eigenlijk fietst dat wel zo leuk en Bart en ik waren erg aan elkaar gewaagd. Alhoewel ik nu echt niet meer weet waar we het over hebben gehad, het zit in mijn gedachten als een prettige beklimming.

De wolken zakten steeds lager, de weg werd ook weer nat, voorzichtig dus met de afdaling, maar wel lekker in de beklimming. Om 16:51 was ik boven, oei, dat ging nooit lukken natuurlijk om in 10 minuten beneden te zijn. Niets overhaasten, want de weg was nat, en omhoog fietsen doe je voor een ander, maar veilig naar benden doe je voor je zelf.

Toen ik in bocht 13 was, kam ik Armand al tegen. Armand zat ook in ons team en was om 17:00 al hardlopend gestart, wat een snelheid had hij (hij bleek deze ronde ook in 1:12 gelopen te hebben). Het betekende dat Peter Kapitein ook niet ver zou zijn. Klopt. In bocht 16 kwam ik Peter tegen, maar niet alleen. Hij had een complete Armada bij zich van 20 – 30 andere fietsers. Wat een geldig gezicht, Peter die zo met zijn chemo’s bezig is geweest en die nu met al zjn fiets maatjes naar boven fietst, …. de laatste bochten ging ik met tranen in mijn ogen naar beneden.

Even was het nog bij mij opgekomen om om te draaien en met de groep mee te fietsen,maar dat kon echt niet. Een paar maanden toen er kanker werd ontdekt bij Kees, heb ik hem beloofd om de zevende keer voor hem naar boven te fietsen, dat zou ik ook gaan doen.

Geef een reactie