Wat een dag (7e beklimming Alpe d’Huez 17:27)

Toen begin dit jaar bekend werd dat Kees een gezwel had in zijn nier, heb ik Kees beloofd om op 5 juni een zevende keer omhoog te fietsen. Kees stond vorig jaar met een aantal andere collega’s op de Alpe d’Huez om mij aan te moedigen, toen was Kees nog volledig gezond en nu kreeg hij dit bericht…. Inmiddels gaat het steeds beter met Kees. Zijn zieke nier is er uit gehaald en het blijkt dat er helemaal geen uitzaaiingen zijn. Kees herstelt nog van deze operatie, maar het gaat helemaal de goed kant op.

Op het moment dat de weg omhoog begint te lopen, heb ik mijn telefoon gepakt en heb ik, al fietsend, Kees gebeld. “Ben je nu al klaar?” vroeg Kees meteen. Nee zei ik, ik begin aan jouw beklimming, het bleef even stil aan de andere kant. Zo’n stilte (afgezien van mijn gehijg, want het eerste stuk is echt steil +/- 12%) zegt enorm veel. De hele dag trok in een flits bij mij langs, wat was ik blij dat ik ’s ochtends ben doorgegaan, deze keer voor Kees was zo goed en zo belangrijk!!!!

Zoveel mensen hebben op deze dag voor iemand gefietst, soms voor mensen die er niet meer zijn, maar ook voor velen die aan het strijden zijn tegen kanker. Alpe d’Huzes is opgericht om de onmacht, die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht: kracht putten uit emotie. En dat is precies wat er vandaag gebeurde. Hier moeten we absoluut mee door gaan en zoveel mogelijk mensen et ons mee laten doen, want een dwaas blaast tegen de wind, maar met zin allen veranderen we de windrichting!

 

Eigenlijk is met dit voorgaande in je hoofd, he fietsen niet meer zo belangrijk, ja natuurlijk, boven komen was nog wel het doel, maar toch was het niet belangrijk. Snel ging het niet meer, ik haalde de groep va Peter ook niet meer in, om 19:04 was ik voor de zevende keer boven. Missie geslaagd! Niet alleen voor mijzelf, maar voor het hele team, Stefan 6 keer, Burn 6 keer, Martijn 3 keer, Bert 2 keer, Jos 2 keer en Armand 2 keer (hardlopend) Totaal 28 keer de Alpe d’Huez bedwongen!!  En hiermee hebben we het maximale uit alle sponsortoezeggingen gehaald.

Met ons team bijna € 60.000 bij elkaar gehaald, wij hebben gefietst, maar jullie bijdragen hebben dit alemaal mogelijk gemaakt, want met alle deelnemers samen, zijn we al over de 3 miljoen gekomen, ik vind dit heel bijzonder.

 

Blijf deze blog volgen, want wie weet, tot volgend jaar……. Doe jij ook mee? Misschien deze keer zelf op de fiets?

 

 

1 reactie

    • Ingrid van Dam op 30/06/2008 om 09:07
    • Reageer

    Klaas, heb de blog over Kees met tranen in mijn ogen gelezen, niet alleen vanwege Kees, maar ook vanwege Silke (8,5 jaar jong) die haar dappere strijd heeft verloren. Ik zal nooit persoonlijk omhoog gaan, dat redt ik niet, maar financiëel zal ik mijn bijdragen graag blijven leveren. Groet, en ik hoop tot ziens, Ingrid

Geef een reactie