Toch de Ventoux op

Door de onverwachte gebeurtenissen, had ik qua fietsen alles op 0 gezet sinds 20 augustus. Keuzes maken, worden in één keer een stuk makkelijker, in eerste instantie komen alle acties die in het kader staan van het beter worden van Marijke en dan een hele tijd niets en dan alle andere zaken die we normaal deden.

Maar omdat het schema van behandeling van Marijke sinds ons bezoek afgelopen donderdag aan het Antony van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AvL) drastisch is gewijzigd, is ook de planning helemaal weer op de kop komen te staan. Dat betekent dat Marijke allerlei 0-metingen heeft deze week en die week erna, en dan daarna met de chemo therapie gaat starten. Dat betekent dus het volgende week mogelijk is voor mij om de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Dat wilde ik oorspronkelijk al doen voor Peter Boschman die al een geruime tijd aan het knokken is tegen en hersentumor. Maar nu Marijke ook het gevecht tegen de borstkanker aan het voeren is, gaat ook Marijke mee op de bagagedrager en zal ik mij 4 keer naar boven gaan worstelen op woensdag 9/9/9. Eén beklimming is 23 km en 1600 hoogtemeters. 4 beklimmingen wordt dus 92km klimmen met 6400 hoogtemeters…….. Kjk ook maar eens op de site van Ven2-4Cancer (Ventoux for Cancer).

Dat 4 keer de Mont Ventoux op, niet makkelijk gaat worden, is wel duidelijk, een flink aantal kilo’s zwaarder dan bij Alpe d’HuZes, daarnaast 2 weken bijna niet getrained, mijn lijf ook helemaal vol met spanning, weinig rust, maar aan de andere kant tot het uiterste gemotiveerd om symbolisch mee te knokken met Peter en Marijke. Voor mij is het maar één dag een zeer lijf, misschien ook nog de twee volgende dagen van spierpijn. Het is en blijft daarom slechts een symbolische daad, want voor Peter en Marijke betekent het elke dag weer doorknokken.

Ik zal a.s. woensdag regelmatig contact hebben met Peter en Marijke en het belooft alleen daarom al een prachtige dag te worden.

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. respect Klaas!!

  • Desiree op 06/09/2009 om 20:49
  • Reageer

  Wat goed dat je woensdag gaat fietsen Klaas!

  Heel veel succes woensdag en ik zal je die berg opdenken!

  Dees

  • Marjolijn Boschman op 06/09/2009 om 22:55
  • Reageer

  Lief van je, dat mijn grote broer met je mee mag die berg op. Ik vind je stoer en ik wens jou en je team woensdag enorm veel succes. En daarna: heel veel sterkte de komende tijd, Marijke en jij.

  • Fausto op 08/09/2009 om 09:46
  • Reageer

  Klaas,

  Of je nu 1 keer of 4 keer gaat, daar gaat het nu even niet meer om. Dat je gaat, daar gaat het wel om en nog belangrijker, waarom je gaat.
  Sterkte en maak er een mooie dag van!

  Groet, Fausto.

 2. Ging er ook zomaar vanuit dat je dit zou laten schieten. Maar lees net je Tweet. Kortom, klasse. Marijke en Peter zullen trots op je zijn en jij straks weer op hun, samen strijdend en vechten naar iets moois in de toekomst.

  Groet Lars

 3. Dag Marijke & Klaas,

  Wat vreeselijk om te mogen vernemen wat Marijke is overkomen!
  Ik vind het bemoedigend dat je ook doorgaat met je Fitesenstrijd! En wel voor de goede doelen.
  Ik spreekt je nog ….

Geef een reactie