Nog 6 weken, nog veel te doen

Ja, nog veel te doen, talloze kilometers, en nog achter veel sponsoren aan, maar toch komt het steeds dichterbij . Over 6 weken is het al zover dan is de 3e editie van Alpe d’Huzes.

Als voorbereiding voor de Amstel Gold Race van zaterdag, stond er een krachttraining op het programma. Deze kan heel geordend lopen, als je in je eentje bent en een steil viaduct hebt gevonden en die een flink aantal keren achter elkaar op rijdt. Maar ja de club reed ook vanavond en dat is wel zo gezellig, dus toch maar met de club mee. Omdat ik toch begeleider, kon ik zelf de route bepalen. Voor mij dus handig om wat beklimmingen er in, onderdelen van de Utrechtse Heuvelrug en wat viaducten. Dus richting Doorn.

Toch flink wat beklimminkjes, niet zo steil, niet zo lang, maar wel prima om even flink op te schakelen en met 60 omwentelingen omhoog te  trappen. Met zo’n krachttraining zorg ik ervoor dat ik zaterdag op de korte beklimminkjes nog wat kracht over heb om even aan te zetten. Ik train namelijk heel veel op duurtraining en daar wordt je minder explosief van. Dit voorkomt dait dus een beetje.

Nu even flink de benen rust geven want eigenlijk toch weer iets te hard getrapt, zaterdag 250 km Amstel Gold Race om 7:00 starten.

1 reactie

    • gertn op 18/04/2008 om 21:15

    Succes zaterdag!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: