De grote rondes zijn in aantocht

Om op 5 juni 7 keer Alpe d’Huez op te kunnen fietsen, is het belangrijk om veel duurvermogen te hebben. En dat bereik je door langere ritten te doen. In de winterperiode is dat vaak beperkt tot een 3 á 4 uur, maar zo in het voorjaar dan is er de gelegenheid om langere tochten te gaan doen. Sommigen hebben de Ronde van Vlaanderen al gereden, maar voor mij is de Amstel Gold Race de eerste lange tocht van 250 km. Dat wordt zo’n 9 á 10 uur op de fiets, nog geen Alpe d’Huzes want dat is ongeveer 13 uur, maar wel een goede training. Er volgen er binnenkort meer, zoals Klimmen Baneux Klimmen, Stefan Rooks Classic, Shimano Fiets Challenge en Tilff Bastogne Tilff.

Omdat vorige week al redelijk intensief was en zaterdag de Amstel Gold Race is, staan er voor deze week slechts lichte trainingen op het programma. Alhoewel als je bedenkt dat we regelmatig 40 km/h uur hebben gereden dan viel dat wel mee met lichte training. Ik had eigenlijk nog steeds zere benen van afgelopen weekend, maar ja als de groep eenmaal begint te rijden, kan ik niet achter blijven.

Het was verder een mooi rondje van 60km, net op tijd thuis voordat het helemaal donker was. Morgen een krachttraining en dan twee dagen rust voor zaterdag. We gaan met tentallen deelnemers van Alpe d’Huzes de AGR rijden, wordt erg leuk.

1 reactie

    • gertn op 15/04/2008 om 22:28
    • Reageer

    Succes zaterdag met de Amstel Gold!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: