Een deel van de Mergellandroute

Op koninginnedag is het de traditionele Mergelland route rit van Snel Verzet. Aangezien ik ook nog, naast mijn voorzitterschap van de vereniging, actief ben in de evenementencommissie, had ik vandaag de verantwoordelijkheid om met de auto de wielrenners te begeleiden. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant ook wel OK, want zoveel moest ik eigenlijk ook niet meer fietsen. Teveel is ook niet goed. Een klein stukje wilde ik wel fietsen en dat had Koos ook door, hij vond het al zo fijn dat ik een groot deel meereed dat hij aanbood om het laatste stuk vanaf Mesch te rijden. Dat zou dan toch nog een stuk van bijna 40 km worden, met flink wat hoogtemeters.

Om half drie was het dan zover, ik mocht ook op de fiets, en ondanks dat ik nog geen meter had gefietst, meteen maar het spel op de wagen gegooid, en meteen gedemareerd, de Mescherberg op. Pfoeh, dat deed pijn, ik liep meteen vol en de demarrage werd al snel door Erik en Gert gecounterd.

Daarna lekker doorgefietst, stevig gas gegeven, De Wolfsberg op, de Loorberg, de Camerich en als toetje de Gulperberg. Eigenlijk iets teveel gas gegeven, maar ja, het ging zo lekker. Morgen de Steven Rooks Classic, 160 km met geloof ik 2600 hoogtemeters. Goeie training.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: