Van Amersfoort naar Enschede in kou en regen

Brrrrrrrrr, dat is eigenlijk de samenvatting van de rit van gisteren. Man wat was het koud. Het was een kleine 9 graden warm, maar de regen bleef maar doorgaan, totdat ik door en doornat was, en dan wordt je echt koud. Zelfs uit mijn bidon drinken lukte bijna niet meer, want er even in knijpen om er wat drank uit te krijgen, is wel handig, maar als je niet genoeg kracht meer in je handen hebt om dat te doen, dan zit het niet mee. 

Een klein beetje geluk had ik nog wel, want ik had de wind schuin achter en dus overwegend toch redelijk in de rug. Via Nijkerkerveen, Ter Schuur en Barneveld ging ik richting Hoenderloo. Mensen die mijn weblog vaker hebben gelezen, hebben vaak gezien dat ik via Apeldoorn en Deventer ging, maar vandaag heb ik de zuidelijke route gepakt, gwoon voor de afwisseling en eigenlijk wel gaaf, behalve de kou dan…

Tot aan Hoenderloo, bleef de route omhoog lopen, daarna weer een stukje omlaag, lekker hoor de weg naar Loenen, wind in de rug, naar benden, 45 km/h en het was even iets minder gaan regenen. Toen ik de route had uitgezet, dacht ik dat ik alles via verharde wegen had gedaan, maar helaas, even iets na Eerbeek, was er toch nog een weggetje onverhard en dat was niet prettig met al die regen. Mijn ketting begon al vervaarlijk te kraken van al dat zand erin, gelukkig werd de weg na 300 meter weer asfalt.

Om kwart voor elf eindelijk in Zutphen aangekomen, waar ik had afgesproken met Bjurn, die vanuit Enschede zou komen. Maar helaas Bjurn had pech gehad en was weer huiswaarts gekeerd. Vandaar ben ik maar meteen doorgegaan om maar niet af te koelen.

Nog in Zutphen zelf werd ik bijna nog aangereden door een t… in een PC Hooft trekker. Ze geven tegenwoordig iedereen maar een rijbewijs. Het scheelde echt maar een haartje, pfoeh, met de schrik vrij.

Door Warnsveld verder naar Lochem, Diepenheim, Hengevelde, Boekelo en uiteindelijk Enschede. In precies 4 uur 120,1 kilometer. Echt volledig nat geregend en volledig verkleumd, belde ik aan bij Marcel en Monique. Bijgekomen van de douche, was Marijke ook aangekomen, zodat ik me in mijn gewone kloffie kon kleden.

Op naar een geweldig weekend met de oud-Ericsson collega’s van Marijke die ons nog verrasten met een huwelijkskado. Dit was echt geweldig, bijna iedereen was er, wat hebben we geweldig gegeten en alle verder heerlijke kado’s. De lol was als vanouds.  Zo’n weekend vraagt om herhaling, in juli bij ons thuis 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: