Trainingskamp Holterberg

Ja, het wordt bijna tijd om wat meer de hoogteverschillen op te zoeken 🙂 maar in plaats van met de auto te gaan, head ik besloten om per fiets te gaan. Een kleine 85 km moet toch kunnen. Wel erg jammer dat het allemaal tegen de wind in was en dat het ook nog eens erg koud was. Het was 5 graden toen ik vertrok en 2 graden toen ik in Hellendoorn aankwam, maar door de harde tegenwind van steeds ongever 5km/h was het voor het gevoel van 0 tot -4 graden, wel goed aangekleed, maar toch krijg ook ik hier koude handen van. Aangekomen na 3 uurtjes, heb ik toch bijna een half uur onder de douche gestaan om op teperatuur te komen.

amersfoort-hellendoorn-15-02-2008.jpg

Wel een mooie route hoor, helaas wel een stuk langs de provinciale weg, maar ook wel wat andere weggetjes gevonden. Via Nijkerkerveen, Nijkerk, bovenlangs Voorthuizen, via Milligen naar Apeldoorn. Dat blijft altijd een rot stuk, het lijkt gewoon vlak te lopen, maar het loopt stiekum met 2 -3 % omhoog en dat tegen de wind in, is dat gewoon niet fijn. De afdaling naar Apeldoorn is wel lekker, maar als er dan bij de Julianatoren een eikel met zijn auto midden op het fietspad staat, wordt het wel weer spannend…..

Door Apeldoorn, Teuge, Twello de brug over , Deventer. In mijn studie tijd hier wel eens bij Jacob op bzeok geweest, dus het kwam nog wel een beetje bekend voor. Via Schalkhaar naar Heeten, Haarle, en toen was ik bij het Landal Greenpark de Hellendoornseberg.

Een duurtraining was het wel, maar wel behoorlijk intensief, 64% in D2 zone gereden 34% in D3 en maar 2% in D1. Morgen en rondje over de Holterberg en omgeving. 

Geef een reactie