Rondje Holterberg en Luttenberg

Die laatste stelt niet zoveel voor, maar de Holterberg heeft een mooi venijnig stukje van 400 meter bijna 10%. Het is wel kort dus het kan prima op de macht. Dus bij uitstek erg goed voor een krachttraining. Ondanks de inspanningen van gsteren en toch ook nog maar de korte tijd na mijn ziek zijn van afgelopen week, was ik goed hersteld. Samen met Bert, ja Bert, die op 5 juni 2 keer de beklimming van Alpe d’Huez voor zijn rekening neemt, een mooi rondje gemaakt van 50 km.

kracht-hellendoorn-16-02-2008.jpg

Van het Landal vakantiepark, eerst naar Hellendoorn gereden, toen naar Nijverdal en verder naar Rijssen en van Rijssen naar Holten, om aan de voet van de Holterberg te komen. De Holterberg is niet één berg, maar een samenstelsel van eigenlijk 4 beklimminkjes, allemaal niet zo lang, maar soms wel stevig steil. Aan de voet van die heuvels, opgeschakeld naar het grote blad, om zo een goeie krachttraining te pakken, yes dat ging goed. Dat waren goeie krachttrainingen, relatief langzaam omhoog maar op de 53*12 met 40 omwenteling per minuut doet dat wel pijn in de beentjes.  Bert ging ook nog redelijk snel omhoog, dus we waren samen snel aan het eind van de Holterberg aan de Nijverdalse kant.  Vanaf daar richtng Raalte en bij de afslag naar Luttenberg rechtsaf.

Ik dacht wel even over de Luttenberg te rijden, maar blijkbaar gaan daar alle wegen omheen,maar toch nog een weggetje gevonden die er over ging. Weer op de grote plaat, yes, dat ging weer lekker.

Als afsluiting over de Luttenbergerweg naar het vakantiepark terug, de Hellendoornse berg op tegen de wind een behoorlijk windchill, met gewoon 2 graden was het voor het gevoel -3 graden. Lekker rondje gemaakt van 50 km, maar wel weer koud. Volgende week verder.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: