Total loss

d2-velp-31-03-2007.jpgd3-velp-31-03-2007.jpg Interactief te volgen via deze link

Total loss, is de beschrijvng van hoe ik me na afloop van vandaag voel. Vandaag was de tweede sessie van de clinic Bergop van mijn trainingsprogramma. Want van alleen op het vlakke fietsen leer je niet klimmen, vandaar vandaag naar de Posbank. De bedoeling was om steeds dezelfde beklimming een flink aantal keren achter elkaar te doen om zo goed in hartslag zone D3 te trainen. De beklimming was de Zijpse Berg die in verschillende steilere stukken naar boven loopt. Dit was een echte goeie training. Ik kon goed meekomen met de snelsten, en waar ik het op de steilste stukken moest afleggen, kon ik met mijn grote vermogen op het vlakke het gaatje weer dichtrjden en daarna de groep weer op sleeptouw nemen.  7 keer omhoog tikt redelijk aan, super.

Toen we weer met zijn allen bij elkaar waren zijn we richting Hoenderloo vertrokken, langs de brandtoren naar beneden en toen de weg langs vliegbasis Deelen. Rustig tempootje dus makkelijk te doen. Lunch in Hoenderloo, lekker in de zon, helemaal geweldig.

Na deze rust werd de groep gesplitst in snel en minder snel met als doel om in de D2 zone te trainen (tussen 70 en 80% van mijn maximale hartslag) Stevig doortrappen maar een prima training. Uitendelijk nog van Laag Soeren weer de Posbank opgereden, pittig, in D3 zone (tussen 80 en 90% van de maximale hartslag).

 Een geweldige  training met een geweldige groep.

Na deze training nog even bij elkaar gezeten en toen op de fiets naar huis. Velp Amersfoort is al gauw 55 kilometer, dus met de 115 km die we al hadden gdaan maakt dit voor vandaag 170 km. Nu begrijp je misschien het total loss gevoel. Snel herstellen want morgenochtend weer op de fiets met de club.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: