Rondje Vecht

d1-amersfoort-15-12-2007.jpgMet zijn zessen stonden we vanochtend klaar voor vertrek. Ja, waar naar toe, rondje Kootwijk hebben we al zo vaak gedaan, dus dan maar een keer de andere kant op, richting de Vecht. In de zomer is die route bijna niet te doen, omdat we als wielrenners vaak net iets te snel gaan voor de andere weggebruikers, die kriskras over de weg struinen.

Eerst richting Eemnes, met lichtjes de wind mee, langs de Witte Bergen verder parallel aan de A1, oversteken en richting Bussum daarna Kortenhoef, Nederhorst den Berg en toen waren we bij de Vecht. Er was even discussie of we wel de goeie kant opreden, maar het bleek inderdaad de goeie kant te zijn, we reden richting Loenen. In Breukelen was het tijd voor de koffie, in de kroeg waar we belanden zaten de eerste mensen alweer aan de drank, wij hielden het bij koffie met appelgebak. Chris had het koud en ging even op de grond tegen de verwarming zitten, de rest heeft nog genoeg vet, dus wat minder snel van de kou.

Terug van Breukelen naar Tienhoven, Westbroek (Henk niet gezien) en Maartensdijk, verder naar Lage Vuursche, langs Kasteel Drakestein, Soestdijk, Soest en toen….. was ik de groep kwijt, het was even druk, fietsers midden op de rijbaan, auto’s die willen oversteken en toch alvast maar even op het fietspad gaan staan :-{ Deze mensen kijken dus echt iet uit en als wij niet defensief genoeg rijden, hebben we snel een aanrijding.

Goed is was de groep kwijt, maar zover was het niet meer en wat ik al dacht, dat we op de Isselt weer samen zouden komen, gebeurde ook. Het was weer een prima duurtraining, 3 uur gefietst, bijna 90 kilometer, ik lig dus prima op schema voor 5 juni om 6 keer de Alpe d’Huez op te fietsen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: