Oudjaarsdag

d2-amersfoort-31-12-2006.jpgMet de oliebollen in het vooruitzicht vertrokken we vanochtend met z’n 5-en vanaf de de startplek op de Schothorsterlaan in Amersfoort. In tegenstelling tot vorige week toen John in zijn eentje moest fietsen, waren nu Roland, Johnny en Kees en ik ook van de partij. 

Vertrek richting Doorn, dat zou qua wind misschien wel het handigste zijn. Wat we toen nog niet hadden voorzien was dat door de storm van de afgelopen nacht er een inmense hoeveelheid afgewaaide takken op de weg lagen. Gelukkig was de groep klein, en met een beetje behendigeid hebben we toch de grootste obstakels weten te ontwijken. Met name diegene die achter mij fietst heeft niet veel uitzicht op de weg, dus toch knap. Je hoeft maar één tak in je derailleur te krijgen en je mag lopend naar huis (wel met de wind in de rug)

Bij Doorn zijn we verder tegen de wind doorgegaan naar Wijk bij Duurstede, waar ons na een dikke 30 km tegen de wind, de beloning wachte om met de wind mee over de dijk te zeilen. Uitrusten was er niet bij, met een dikke 40 op de teller probeerden we elkaar toch weer een beetje moe te maken, maar hoe dichter we bij Amerongen kwamen, hoe voorzichtiger iedereen werd. Want de Amerongse berg is in aantocht, weliswaar van de makkelijk kant, maar het is toch weer het moment om te laten zien wie de sterkste is.  (de uitslag is op te vragen bij de schrijver).

Ondanks de vrees dat de weg helemaal vol met takken zou liggen, viel dit mee en was de afdaling niet zo gevaarlijk. Omdat er grote gaten in de groep waren ontstaan, hoefde de afdaling ook niet zo hard, dus lekker met 50 naar beneden, zonder te trappen, mijn gewicht doet de rest. En toen verder in een waaiertje richting Maarsbergen, door Woudenberg, Leusden-Zuid en Amersfoort.

Omdat mijn training vandaag toch minimaal uit 3,5 fietsen moest bestaan en we er nog maar een 2,5 uur er op hadden zitten, besloot ik om een nog een rondje van een uur te gaan doen. Dus bij de Hoge Weg ben ik afgeslagen naar Achterveld, toen naar Ter Schuur, Zwartebroek, Nijkerk, Holkerveen en weer aangekomen in Amersfoort. Nog lekker 30 km erbij gedaan en mijn training kunnen doen. De teller stond op 100km precies. In de tussenliggende stukken had ik lekker in een hogere hartslag tegen de wind in gezwoegd dus ik had mijn geplande D2 intervallen vandaag ook kunnen doen.

De benen doen nu wel wat zeer, maar er komt gelukkig een rustig weekje aan, slechts een uurtje of 5 fietsen, verdeeld over 4 trainingen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: