Nog 3 maanden

Vandaag precies over 3 maanden ben ik met 76 anderen nog op de Alpe d’Huez aan het fietsen, nu rond 19:00 ben ik, als alles verder goed gaat, net mijn 7e keer begonnen. Want ik ga die 7 keer gaan halen!! 182 km met 7070 hoogtemeters.

 Maar voordat het zover is, moet er nog wel getrained worden. Ik ben nu in een schema beland waarbij ik 4 – 5 keer per week train. Pak’m beet dat ik gemiddeld 70 km per training doe en het nu nog 13 weken duurt, ga ik nog een dikke 4000 km afleggen. Dit klinkt voor sommigen misschien veel, want ik zal inderdaad niet elke keer 70 km fietsen, maar er zullen ook nog keren tussen zitten dat ik 250Km (Amstel Gold Race) en 180km (Klimmen Banneux Klimmen) en 120 km (Mergellandroute) en 200km (limburgs Mooiste) zal gaan fietsen……

 Mensen vragen me soms wel eens, hoe kun je je nu voorbereiden, want er zijn hier helemaal geen bergen. Klopt, dat is ook wat minder makkelijk, maar het belangrijkste in deze periode is nog steeds kracht-training en duurtraining. Het eerste kan ik doen in de fitness en de duurtraining kan gewoon op de weg. Het moet dan wel een beetje weer zijn, maar ik heb de laatste weken nog steeds een beetje geluk gehad.  In die duurtrainingen zitten dan al wel een flink aantal interval trainingen, maar de grote lijn is nu meer duurvermogen te krijgen.

Overigens hebben we wel wat oneffenheden in Nederland. Zo ga ik bv a.s. zaterdag met de webtrainer groep op de Posbank fietsen (evenals de Alpe d’Huzes kanjers) en dat herhaalt zich de komende weken in de weekenden nog een paar keer. Daarna ben ik ook een flink aantal keren in Limburg, net als bij de Amstel Gold Race etc.

De ultieme test zal zo rond hemelvaartsdag vallen, ik ga dan met Marijke een lang weekend naar Alpe d’Huez en zal die vrijdag of zaterdag minimaal 3 keer omhoog fietsen. Ik kan dan waarschijnlijk redelijk inschatten hoe ik ervoor sta. Dat weekend zijn er nog meer Nederlanders die Alpe d’Huez op fietsen, namenlijk onder begeleiding van Hennie Kuiper. Ik ben benieuwd of hij op 7 juni nog mee gaat fietsen met Joop Zoetemelk en Peter Winnen in het prominenten team. Een vriendin van ons heeft Hennie vandaag nog gevraagd bij de opening van een nieuwe Mountain Bike route in Enschede. We wachten af.

Snel weer trainen.

Geef een reactie