Fit verklaard

Vandaag mijn “verplichte” inspanningstest gedaan in het ziekenhuis in Baarn. Vanuit de CMO (Chief Medical Officer) van Alpe d’Huzes was de vriendelijke, doch dringende vraag gesteld om je van te voren te laten keuren bij een sportarts. Vandaag was het dan zover.  De urine, bloed, ogen, longfunctie, hartfilmpje in rust en met maximale belasting en ook nog een uitgebreide test van het bewegingsapparaat. Conclusie: Hartfilmpje ziet er goed uit lichamelijk OK, dus gewoon 7 keer de Alpe d’Huez opfietsen. Leuke bijkomstigheid, sinds mijn laatste inspannng test in jauari ben ik bijna 7 kg afgevallen en is mijn VO2max van 49 naar 56 gegaan, dat ziet er dus goed uit, de training inspanning begint zijn vruchten af te werpen.

Gelukkig maar dat alles OK is, aan de ene kan maak je hier wel eens druk over, als er maar niet iets is, misschen kan ik wel niet meedoen, terwijl ik al vanaf oktober aan het trainen ben, is dat erg zuur, voor mij maar ook voor alle afspraken ik met sponsoren heb gemaakt, wat er allemaal nog in de pen zit en natuurlijk voor mij de belangrijkste achterliggede reden om dit allemaal te wilen doen.

Alpe d’Huez here I come (7 keer)

2 reacties

  • Gert Stegeman op 11/03/2007 om 17:24
  • Reageer

  Klaas,

  In Baarn gebruiken ze een ander protocol voor de inspanningstest. Daarom kun je de uitkomsten niet zonder meer vergelijken met die van de test bij Adrie v. Diemen!

  • Ingrid van Dam op 14/03/2007 om 16:16
  • Reageer

  Tja Klaas,
  Voor de fietsers onder de lezers zal alles duidelijk zijn, maar voor de leken, de ‘niet-fietsers’ onder ons: D1, D2 etc. trainingen, VO2-max… ’t zal voor jullie heel belangrijk zijn, maar ik snap er geen hout van!
  Succes met trainen, nog meer succes tijdens de eerste grote test op 17-5, maar nog veeeeel meer succes op “het moment supreme”!
  Ingrid

Geef een reactie