Klimmen Banneux Klimmen: Geweldige tocht

Die mannen (en vrouwen) van WTC Klimmen kunnen er wat van, allereerst hebben ze de eerste mooie dag van het jaar georganiseerd en als tweede een fantastische tocht, goed gepijld, goede verzorging en daarnaast ook nog eens op de gvaarlijk punten goede verkeers regelaars. Leden van WTC Klimmen die dit mogelijk hebben gemaakt: Bedankt.

Ik had met STefan afgesproken om vandaag KBK te rijden, als eerste rit in de drukke week: KBK, Mergellandroute, Stephen Rooks Classic en Shimano Fiets Challenge. Het beloofde een mooiie dag te worden, voor het eerts dit jaar in korte broek en korte mouwen, wow. Bij het vertrek om 9:30 kwam ik Willem Hartman nog tegen, die vertelde mij dat er nog een 10 tal Snel Verzet leden waren, ze zouden nog even op ons wachten.

   Racefietsen (Interactief)

Dat wachten viel tegen, ze waren al “langzaam” vertrokken, dat langzaam betekende dat we de eersten Wim en WIm pas op de Sibbegrubbe inhaalden en de rest van de groep pas op het Margratenplateau. Zo, de been waren warm, het windjackje kon uit, het was inmiddels al 14 graden en het werd steeds warmer.

Er werd flink doorgereden, het leek wel een beetje op de AGR van vorige week, stevig doorrijden, een “beetje” op elkaar wachte en daarna weer vol gas van groep naar groep. Het grote verschil met AGR is dat het gelukkig niet zo druk is, de meeste fietsers ook echt kunnen fietsen en dat er veel meer beklimminkjes zijn, waar je bij AGR nog wel eens een stuk vlak hebt, gaat het hier op en af, constant door, echt in je ritme komen is er niet bij.

Al snel werd de groep in 2-en gescheurd, Marc sleurde aan kop van het eerste peleton, terwijl ik probeerde het gat dicht te rijden, niemand nam over, dus ik heb het maar laten gaan….. Uiteindelijk kwamn Stefan ik voorop te zitten en dachten we de groep voor ons te zien, echter……  Het bleek een andere groep van Snel Verzet te zijn, Egbert, Johan, Herman, John cs. er waren dus veel leden van Snel Verzet.

De laatste klim naar Banneux was een steile en lange, gemiddeld toch 7% en 5 kilometer lang, maar wel erg mooi. In baneux kwam na 10 minueten ook de rest van de groep binnen en na 25 minuten de rest van de andere groep. Even goed genoten van de goede verzorging van de organisatie en toen weer verder.

Ik was niet gehinderd door parcours kennis, dus de beklimming van Pepinster naar Cornesse viel even rauw op mijn dak. Het lukte me niet om de ketting op het kleinste bald te krijgen, dus het was even stoempen, maar gelukkig, na een kilometertje waren we boven. Dus daarna weer rijden. Het ging hard, lekkeer hard, zeker toen we de achtervolging op Marco inzetten. Een lekker stuk dik in de 50 gereden, Jos riep nog: Ik kan niet overnemen hoor…..

Bij de  stop in Val Dieu nog even wat gedronken, want dat was vandaag wel belangrijk, we waren dit warme weer, wat nu zeker 22 graden was, niet meer gewend. Weer even langzaam begonnen en toen weer gas gegeven, zeker toen we Nederland weer inreden en tussen Slenaken en Gulpen fink gas konden geven, brede weg, glooiend. Kop over kop, in de 50 km/h met nog twee mounitainbikers achter ons, pfoeh, die kregen we maar niet los, wat konden die rijden op de dikke banden.

Uiteindelijk na 130 kilometer weer in Klimmen aangekomen en nog even nagenoten van Luik Bastenaken Luik op een groot scherm in de zaal bij de start/finish. Een geweldige dag, echt geweldig gefietst, opnaar de volgende tocht.

 

2 reacties

  1. Ik lees overal zulke enthousiaste verhalen dat deze tocht op mijn lijstje voor volgend jaar staat!

  2. Tot vanavond.

    XXX

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: