Intensieve duurtraining

De bedoeling was anders, maar toen ik werd ingehaald door Veltec renner Michel Snel, ben ik samen met hem verder gefietst. Michel woont normaal in de Vogezen, waar hij samen met zijn vrouw een fiets hotel runt: De Sportherberg, maar was nu in de winterperiode in Nederland. Door zijn Veltec tenue was hij goed herkenbaar, maar ik wist eerst niet wie hij was. Toen ik het over de Shimano Fiets challenge van vorig jaar had, dat ik daar 25 km teveel heb gereden door slechte wegwijzering, vertelde hij  mij dat hij de Shimano Fiets Challenge had gewonnen. OK,.. dacht ik ook een stoer verhaal te hebben, fiets ik daar gewoon met de winnaar……..

Michel was ook met zijn duurtraining bezig, maar waar het voor hem een redelijk rustige duurtraining was, was het voor mij toch wel wat intensiever. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was nog redelijk weer, de zon scheen redelijk en toen ik Michel tegenkwam, had ik het grootste deel al tegen de wind gehad. Het ging dan ook redelijk voortvarend.

d3-amersfoort-29-02-2008.jpg

Grotendeels langs de Vecht, echt mooie gebieden, van Breukelen naar Muiden en toen terug via Muiderberg, Naarden, Huizen. Een dikke 110 km. Het was wel een stevige training, dus ik voelde hem wel. Maar ja, het is nog 95 dagen te gaan, dus er mag ook wel wat getrained worden. In vergelijking met vorig jaar heb ik zelfs iets meer getrained in de maand februari. Vorig jaar heb ik 540 km gefiets en nu bijna 830 km in februari. Dat komt met name dat het vorig jaar wat slechter weer was in februari, want in 2007 heb ik 33 uur getrained in nu in 2008 maar 4 uur meer. Vorig jaar in februari dus meer gespinned.

Zondag weer de volgende duurtraining.

1 reactie

  1. Een goeie training! Mooie route lijkt me trouwens ook. Hier hier in de buurt, dus ga hem ook eens fietsen.
    groet, Gert

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: