En weer een klim clinic

d3-gulpen-07-04-2007.jpgVandaag was het de eerste keer de climclinic van het programma Bergop van Webtrainer in Limburg. Het beloofde geweldig weer te worden en de benen worden steeds beter, dus ik had er veel zin in. Kijk ook naar de interactieve weergave van deze dag via deze link.

Met clubgenoten Kees, William en Chris meegereden naar Limburg. Zij begonnen traditioneel op de Gulpener berg, dus ik startte daar ook met mijn rugzak op, om naar camping Osebos te fietsen (5km) Daar waren de eerste mede-clinic genoten ook al en Adrie natuurlijk, die traditie getrouw klaar stond met de weegschaal. Toen ik in januari de eerste keer door Adrie werd gewogen, was ik nog 110,8 kg. Er was inmiddels al wat af, dat wist ik ook, maar de weegschaal gaf het ook nog eens aan: 101,4 kg. Dus totaal al 9,4kg eraf  in 3 maanden. Dit gaat dus perfect, want mijn doel is 98 kg op 7 juni, dus dat ga ik gewoon halen. Trouwens, zo zwaar/licht ben ik al 17 jaar niet meer geweest.

Omdat de doelsteling is: De carrosserie lichter en de motor sterker, gingen we natuurlijk ook nog fietsen. Limburg biedt al flink wat meer uidagingen dan de Posbank, dus we konden er flink tegenaan. Vandaag drie onderdelen: Tijdrit op de Camerich, D3 klimtraining rond de Camrich en daarna nog 1 1/2 uur over flink wat heuvels heen raggen.

De Camerich ken ik van de Mergellandroute met de club en van de Amstel Gold Race, dan heb je er meestal al bijna 100km opzitten, nu slechts 20, dus viel de beklimming enorm mee. De tijdrit start was wat verwarrend want Klaas was ineens verdwenen, maar ik was alleen aan het warm fietsen. Uiteindelijk heb ik een tijd van 11:31 neergezet. Daarna de D3 trainingen met D2 herstel, door het Vijlenerbos afdalen, dan bij Vijlen rechtsaf naar Vaalserbroek en dan van de achterkant de Camerich weer op. 5 keer uitgevoerd en net als vorige week, eigenlijk geen verval, dus dat voelt goed.

Na de geweldige koffie en vlaai in Murphys (in de eerste bocht in de afdaling van de Camerich) vertrokken we richting 3 landenpunt, Ik mocht met de snelste 5 mee, dat lukt ook nog prima het 3 landenpunt (of moet ik zeggen 4-landenpunt: zie interessante Moresnet webpagina, dit is een bijzonder stukje Nederlands geschiedenis). Deze klim loopt lekker gelijkmatig en is ideaal voor mij omdat deze niet steiler gaat dan 7%. De beklimingen die later volgenden waren wat steviger van aard en ook erg onregelmatig en soms flink stijl. Ik had dan ook spreekwoordelijk het snot voor de ogen. Gelukkig was het laatste stuk weer wat vlakker en kon ik mijn hoge vermogen nog even botvieren.

 Het was een gweldige dag, helaas we wat kouder dan verwacht, maar uitstekende training, goeie tips weer meegekregen. Nog 2 maanden te gaan voor Alpe d’Huzes +1, het gaat er nu om spannen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: