Bosschenhoofd?

Wat heeft Bosschenhoofd nu te maken met mijn trainingen? Eenvoudig, vandaag van Amersfoort naar Bosschenhoofd gefietst, maar het verhaal is iets ingewikelder. Vandaag gingen we namenlijk het 50 jarig huwelijksfeest van mijn oom en tante vieren in Wemeldinge en op de weg daar naar toe ligt Bosschenhoofd waar mijn zus woont. Dus vandaag was het eerste verzamelpunt Bosschenhoofd. Daar kon ik douchen, even wat eten en de fiets achterin de auto en door naar Wemeldinge. Was erg gezellig, erg leuk om mijn oom en tante, neven en nichten te spreken. Zeker voor herhaling vatbaar. Eerst denkbare herkansing is het huwelijksfeest van Marijke en mij op 13 oktober.

Ik had de hele rit wind tegen, dat klinkt niet goed, maar vandaag had ik van mijn trainer als trainingsopdracht de gehele tijd hoog in D2 zone te trainen. Dus een geluk bij een ongeluk. Het ging erg goed, de benen hielpen erg goed mee, ondanks de stevige kracht training van de avond ervoor. Toen had ik nl. 120% van de normale gewichten gedaan, dat deed wel pijn, maar onder de aanmoedigende woorden van: Man wat zul jij sterke benen krijgen, toch maar weer gedaan.

De route ging als volgt: d2-amersfoort-17-03-2007.jpg of interactief via deze link
Door mijn Garmin navigatiesysteem is zo’n route van 125 km goed te rijden, de vooruit gemaakte route is goed af te lezen en slechts soms vergis je je even in twee straten die allebeide schuin weglopen. Het blijkt de ideale tool te zijn voor dit soort tochten. Want als je als fietser afhankelijk bent van de fietsbordjes in de diverse gemeenten, dan duurt de tocht heel wat langer. Bijna alles ging voorspoedig, jammer dat de nukkige pont baas in Brakel, net voor mij vertrok en ik bijna een half uur later pas aan de overkant van de drukke Waal uitkwam.

Morgen moet er ook weer getrained worden, maar met de voorspellingen, als hagel en natte sneeuw, weet ik niet of dat gaat lukken.

Geef een reactie